Gemeente Tilburg

Gemeentelijke Onderscheiding

Gouden speld van de gemeente Tilburg voor de heer H.W.A. (Hub) Lenders voor zijn werkzaamheden als studentenpastor in Tilburg.

EMBARGO TOT DONDERDAG 16 SEPTEMBER 2010 - 17.30 UUR

naam H.W.A. (Hub) Lenders (63)
soort onderscheiding gouden speld van de gemeente Tilburg uitreiking door drs. E. de Ridder, locoburgemeester van Tilburg plaats/ tijd Tijdens een receptie vanwege het 25-jarig jubileum als studentenpastor in studentenkerk Maranatha te Tilburg, op donderdag 16 september 2010 om ca. 17.30 uur.

Bijzonderheden:
Na een periode van ruim negen jaar actief te zijn geweest in Nijmegen, begon de heer Hub Lenders in 1985 aan een nieuwe functie in Tilburg. Hij werd aangesteld als studentenpastor bij studentenkerk Maranatha.
Studentenkerk Maranatha werd in 1962 opgericht. De studentenpastor verdeelt zijn beschikbare tijd over studenten van zowel de Universiteit van Tilburg als Fontys Hogescholen. In de 25 jaar dat de heer Lenders actief is, heeft hij de studentenkerk gemaakt tot een herberg voor studenten, waar veel studentenverenigingen en studieverenigingen een gastvrije onderkomen hebben gevonden. Tijdens de jaarlijkse TIK-week is het gebouw het grote actie- en zenuwcentrum van de TIK-organisatie. Verder worden veel activiteiten in en vanuit de studentenkerk georganiseerd: lezingen, symposia, muziekbijeenkomsten, feestelijke gelegenheden van studenten, liturgische en bezinnende vieringen. In een periode van 25 jaar heeft de heer Hub Lenders een bijzondere invulling gegeven aan zijn priesterschap in het studentenpastoraat. Het college van burgemeester en wethouders onderstreept dit met het toekennen van de gouden speld van de gemeente Tilburg.




Gemeente Tilburg