Ingezonden persbericht


86-jarige bezoekt dankzij Zomerhartenwens (klein)kinderen in Zuid-Afrika

Op donderdag 16 september wordt Zorgcentrum De Marke-De Meenthoek in Huizen tussen 14.15 tot 16.30 uur omgetoverd tot klein Zuid-Afrika, compleet met Afrikaanse band met trommels en dansers. Ook wethouder mevrouw Janny Bakker-Klein zal aanwezig zijn. De 86-jarige mevrouw Van der Laak krijgt die middag symbolisch tickets en zakgeld overhandigd, zodat ze haar (klein)kinderen in Zuid-Afrika kan bezoeken, die ze al 5 jaar niet heeft gezien. Ze heeft daar vroeger zelf ook gewoond. De Riki Stichting en het Nationaal Ouderenfonds maken deze droom waar in het kader van de Zomerhartenwensenactie. De KLM heeft de upgrade van de stoelen naar economy comfort verzorgd.

Afgelopen mei zijn kinderen van de Eben-Haëzerschool in gesprek gegaan met de bewoners van verzorgingshuis WZC De Marke-De Meenthoek in Huizen over hun hartenwensen. Een wel heel bijzondere wens kwam van mevrouw Van der Laak (86), die droomde van een weerzien met haar kinderen en kleinkinderen. Medebewoners en de schoolkinderenwilden erg graag dat deze wens in vervulling zou gaan. En het is gelukt: begin oktober vertrekt zij samen met een dochter en schoonzoon naar Johannesburg.

De Riki Stichting organiseerde deze zomer samen met het Nationaal Ouderenfonds de Zomerhartenwensenactie waaraan 34 verzorgingshuizen en 36 afdelingen van de Zonnebloem meededen. Per verzorgingshuis/Zonnebloemafdeling vervullen 10 vrijwilligers een 'zomerhartenwens' van één van de ouderen. Het gaat bij deze actie om individuele één op één activiteiten. Juist die exclusieve aandacht maakt het zo bijzonder. De reeds georganiseerde uitjes bestonden o.a. uit een visje eten op het strand, winkelen, een ver weg wonend familielid bezoeken, een zweefvlucht maken, een bezoek aan de buurt waar men is opgegroeid, een rondvaart maken, gezellig lunchen op een terrasje of een musical bezoeken.


---