Gemeente Zederik


Open Monumentendag groot succes

Zaterdag 11 september jl. konden we genieten van een stralende Open Monumentendag in Zederik. De proeverij die was georganiseerd in het oude stadhuis van Ameide trok veel nieuwsgierige bezoekers. Binnen konden een aantal heerlijke familierecepten worden geproefd: vermicellisoep, wentelteefjes, gruttenbrij of kabeljauwfilet met honingmosterdsaus. Allemaal recepten uit het Zederiks Familiereceptenboekje, dat is samengesteld uit inzendingen van onze inwoners. Natuurlijk kon iedere bezoeker een exemplaar mee naar huis nemen.

Om 11:30 uur hield wethouder Ralf Krämer een toespraak waarin hij twee inzenders van een familierecept in het zonnetje zette. Zij kregen een pakket met een aantal heerlijke streekgerechten.

Boven in de oude raadszaal was het mogelijk om bij de Historische Vereniging Ameide/Tienhoven de familiestamboom te achterhalen. De vrijwilligers van de vereniging stonden klaar om de bezoekers hierbij te helpen. Ook konden de publicaties van de vereniging worden ingekeken en aangeschaft.

Met de fietskaart in de hand kon daarna worden genoten van de omgeving en de monumenten die door verschillende bewoners ruimhartig waren opengesteld. Op sommige plaatsen werden de fietsers zelfs getrakteerd op een hapje en een drankje. Ook de kerken hadden hun deuren geopend. We kijken terug op een geslaagde dag!

Zederikse Familierecepten
Heeft u interesse in het boekje `Zederikse Familierecepten', stuur dan een mail naar communicatie@zederik.nl of bel naar de gemeente, telefoon (0183) 35 65 00.