Gemeente Zederik


't Zouweveld: winnende naam nieuwbouwproject Ameide

Donderdag 9 september jl. reikten wethouder Bos van de gemeente Zederik en mevrouw Goerres van Woonzorg Nederland een dinercheque uit aan de heer De Blank uit Ameide. Hij bedacht de winnende naam voor de nieuwbouw in Ameide: `t Zouweveld. Deze naam verwijst naar de Zouweboezem, het gebied waarnaast de nieuwbouw gaat plaatsvinden.

Prijswinnaar nieuwbouwproject Ameide: 't Zouweveld

Ook de namen voor de nieuwe appartementencomplexen `Purperreiger', `Roerdomp', `Kiekendief', `Zwarte stern' en `Buizerd' zijn bedacht door de heer De Blank. Alle overige deelnemers aan de prijsvraag ontvangen als dank voor hun inzending een waardebon die ze kunnen besteden aan een traktatie van Bakkerij Van der Meer in Ameide.

In de eerste fase van het project wordt gestart met de verkoop van acht eengezinswoningen, zeven geschakelde woningen 17 appartementen en drie kavels. De verkoop zal naar verwachting binnen enkele maanden starten en verzorgd worden door Hofstede Makelaardij uit Meerkerk. Onderdeel van het nieuwbouwplan is ook het woonzorgcentrum Open Vensters, dat inmiddels bijna gesloopt is en waar de nieuwbouw binnenkort van start gaat.