Gemeente Soest

Soester schoolvoetbaltoernooi 2010

16 september 2010

Het Soester schoolvoetbaltoernooi is weer gestart. Sinds vier jaar wordt dit evenement gezamenlijk georganiseerd door de vier voetbalverenigingen in Soest.

Maar liefst 1200 kinderen nemen aan dit populaire schooltoernooi deel. Het schoolvoetbaltoernooi staat op de schoolsportkalender en is een van de 25 sportevenementen voor basisscholieren die in het kader van sportstimulering door de gemeente Soest worden ondersteund.

Tijdens de wedstrijden ligt het accent op meedoen en op sportiviteit en respect. Het gaat bij het schoolvoetbaltoernooi vooral om het beleven van een sportief gezellig toernooi.

Gisteren, maar ook vandaag vindt vanaf 14.45 uur bij V.V. Hees het zogenaamde Dreamteam toernooi voor de jongens en meisjes van groep 8 van de Soester basisscholen plaats.

Het sportieve karakter staat bij de deelnemers en begeleiders hoog in het vaandel. Eén van de belangrijkste trofeeën van het Dreamteam toernooi is de zogenaamde Fairplay trofee die uitgereikt wordt aan het sportiefste team.

De komende woensdagen vinden ook het toernooien voor de andere kinderen van de basisscholen plaats. Volgende week woensdag spelen de kinderen van groep 7 het toernooi, dat wordt georganiseerd door V.V. SEC.

De kinderen van groep 5 en 6 spelen diezelfde middag hun toernooi bij S.O. Soest. Tenslotte spelen de jongste kinderen uit groep 3 en 4 hun toernooi bij VVZ '49.