Gemeente Zaanstad

15-09-2010
Begraafplaats Wormerveer tijdelijk gesloten

De gemeentelijke begraafplaats aan de Markstraat in Wormerveer is wegens opruimwerkzaamheden tijdelijk voor het publiek gesloten. Door de storm en regen van afgelopen dinsdagavond zijn grote takken van bomen afgewaaid die nu over de begraafplaats verspreid liggen. Op 1 september wordt de begraafplaats weer opengesteld voor publiek.

Op dinsdag 24 augustus hebben hagel, regen en storm veel overlast veroorzaakt in Zaanstad. Op de begraafplaats in Wormerveer staan verschillende oude en waardevolle bomen die te lijden hebben gehad onder deze storm. Er zijn veel grote takken van de bomen afgewaaid en enkele grafmonumenten zijn van hun plaats geraakt. Gemeente Zaanstad heeft de begraafplaats gesloten om de situatie weer op orde te brengen. Eén van de werkzaamheden is het controleren van de bomen op gevaarlijke takken, deze worden direct verwijderd.

De grafmonumenten zijn gelukkig nauwelijks beschadigd geraakt, maar er zijn wel stenen opgevallen die weer worden recht gezet. Het opruimen van het afgewaaide groen en het recht zetten van de stenen kost meer tijd, maar vanaf 1 september is de situatie zo veilig dat de begraafplaats weer geopend kan worden voor het publiek.