Gemeente Zaanstad

15-09-2010
Beschoeiingen in Zaanse sloten vernieuwd
Eigenaren van boten wordt verzocht deze tijdelijk te verwijderen.

Dit najaar gaat de gemeente Zaanstad op diverse locaties in de stad de houten beschoeiingen, de houten `wand' tussen water en oever, van de Zaanse sloten vernieuwen of renoveren. De oevers liggen er dan weer netjes bij. De werkzaamheden starten in de week van 13 september.

Om de beschoeiingen te kunnen vervangen, moet de aannemer er zowel vanaf de oever als vanuit het water bij kunnen. Er kunnen dan geen boten of steigers liggen. Bij de plekken waar gewerkt gaat worden, staan borden op de oevers. Booteigenaren kunnen hierop zien waar en wanneer de werkzaamheden beginnen, en wanneer ze hun bootje dus verplaatst moeten hebben. Ook worden er bewonersbrieven rondgebracht in de buurten waar gewerkt gaat worden en op
www.zaanstad.nl/beschoeiingen/ kunnen mensen zien wanneer er bij hen in de buurt gewerkt gaat worden. Niet vergunde steigers zullen worden verwijderd, bootjes worden verplaatst.

De gemeente hecht veel waarde aan een schone, hele en veilige stad. Vanuit dat streven pakt de gemeente verschillende onderdelen in de openbare ruimte aan.