Politie Utrecht

Persbericht Heuvelrug, 09.15 uur

Utrecht, 16-09-2010

Drie verdachten van straatroven aangehouden

UTRECHTSE HEUVELRUG / MAARN / DOORN De politie hield eind augustus drie verdachten aan voor een straatroof en een poging tot straatroof op pizzakoeriers eerder dit jaar.

Op 19 januari 2010 beroofden twee mannen met bivakmutsen een pizzakoerier van zijn beurs aan de Amersfoortseweg in Maarn. De tweede zaak betrof een poging tot beroving van een pizzakoerier op 5 maart 2010 aan de Buurtweg in Doorn wederom door twee mannen met bivakmutsen. Deze versperden de weg en probeerden de pizzakoerier tot stoppen te dwingen, maar de koerier wist te ontkomen.

De politie startte een uitgebreid onderzoek dat eind augustus leidde tot de aanhouding van een 15-jarige jongen en twee 19-jarige mannen uit Doorn. De 15-jarige jongen bekende zijn aandeel in de straatroof aan de Amersfoortseweg en de poging daartoe aan de Buurtweg. De ene 19-jarige verdachte die mogelijk betrokken was bij de straatroof aan de Amersfoortseweg ontkent zijn betrokkenheid. De andere 19-jarige verdachte heeft bekend betrokken te zijn geweest bij de poging tot beroving aan de Buurtweg.

Alle drie de verdachten werden eind augustus aangehouden en in verzekering gesteld. Inmiddels zijn zij weer op vrije voeten gesteld, maar op een later moment zullen zij zich nog voor de rechter moeten verantwoorden.