Ingezonden persbericht


Published: 11:00 CEST 16-09-2010 /Thomson Reuters /Source: Ageas /XBRU: TICKER AGS /ISIN: BE0003801181 Ageas deelt mee dat het met Horizon Capital een akkoord heeft bereikt over de verkoop van haar 'Leven'-activiteiten in Oekraïne.

Ageas Insurance International heeft met Horizon Capital, een in de VS gevestigde beleggingsmaatschappij, een akkoord bereikt over de verkoop van Fortis Life Insurance Ukraine.

Ageas' activiteiten in Oekraïne waren begin 2007 gestart, na de overname van Etalon Life door Ageas' voorganger Fortis. Het bedrijf bouwde met succes over het hele land een kantorennetwerk uit en wist de voorbije jaren zijn distributievermogens in de broker-, corporate- en bankverzekering aanzienlijk uit te breiden.

Volgens Ageas is de verkoop aan deze in de VS gevestigde beleggingsfirma -die kan bogen op een rijke ervaring als investeerder in financiële diensten in de regio- de beste oplossing voor alle betrokken partijen, ook voor de werknemers, de klanten en de agenten.

Steven Braekeveldt, CEO Ageas Continental Europe, licht de transactie toe: "De verkoop van onze Oekraïense tak sluit naadloos aan op onze doelstelling om onze portefeuille te stroomlijnen volgens de strategische criteria die we in september 2009 hebben vastgelegd. We zijn ervan overtuigd dat Fortis Life Insurance Ukraine in samenwerking met zijn nieuwe eigenaar het potentieel van zijn markt zal blijven grijpen."

Deze transactie -die het voorwerp is van goedkeuring door de toezichthouder- zal naar verwachting in het laatste kwartaal van 2010 afgerond worden. De transactie zal vermoedelijk resulteren in een beperkt kapitaalverlies voor Ageas.

Ageas is een internationale verzekeringsmaatschappij die kan terugblikken op ruim 180 jaar vakkennis en ervaring. Als één van de 20 grootste verzekeraars van Europa heeft Ageas ervoor gekozen om zich toe te spitsen op Europa en Azië, twee regio's die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt vormen. De activiteiten van de groep zijn ondergebracht in vier Business Units: België, het Verenigd Koninkrijk, continentaal Europa en Azië. In België is de maatschappij via AG Insurance de onbetwistbare marktleider in zowel individuele levensverzekeringen als employee benefits, en één van de topspelers in niet-leven. Ageas is eveneens sterk aanwezig in het Verenigd Koninkrijk, als derde grootste verzekeraar voor personenwagens. De maatschappij heeft ook dochterondernemingen in Frankrijk, Duitsland, Turkije, Oekraïne en Hongkong. Daarnaast onderscheidt Ageas zich door het uitbouwen van partnerships met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs in andere markten en door succesvolle partnerships in Luxemburg, Italië, Portugal, China, Maleisië, India en Thailand. Ageas stelt meer dan 11.000 mensen tewerk en int jaarlijks ongeveer 16 miljard euro premie-inkomsten.