Ingezonden persbericht


Vught, 16 september 2010

Locatie Amsterdam Riekerpolder aan A4 in verlengde van Zuidas LIPS CAPITAL GROUP VERKOOPT PWC-HOOFDKANTOOR AAN NORDCAPITAL

Lips Capital Group heeft het PwC-hoofdkantoor verkocht aan Nordcapital Real Estate. Het kantoor van ca. 30.000 m2 BVO is gelegen op een zichtlocatie aan de A4. Het gebouw is langjarig verhuurd aan PwC. Het H-vormige kantoor is door Lips Development ontwikkeld met veel aandacht voor duurzaamheid waardoor een A+ label is afgegeven. Lips Capital Group kijkt na deze succesvolle transactie terug op een goede samenwerking met koper NordCapital en huurder PwC. Nordcapital zal het gebouw opnemen in haar 12e closed end fonds dat in het 4e kwartaal van 2010 zal worden geplaatst.

Het gebouw dient als hoofdkantoor van de Nederlandse tak van PricewaterhouseCoopers. Het nieuwe kantoor ligt direct naast een andere PwC-vestiging. De gebouwen zijn met een tunnel vanuit de nieuwe parkeergarage aan elkaar verbonden. Dit was één van de specifieke huurderswensen van PwC dat vanaf het begin betrokken was bij de ontwikkeling van het kantoor. Dit resulteert in een gebouw dat voldoet aan de eisen en wensen van de gebruiker. Lips Development heeft eerder ook kantoren voor PwC ontwikkeld in Goes en Breda.

Het kantoor is gerealiseerd met het oog op een zo beperkt mogelijk gebruik van fossiele brandstoffen. Het gebouw is onder andere voorzien van warmte- en koudeopslag in de bodem met warmtepompen, warmteterugwinning met een hoog thermisch rendement van 70%, energiezuinige apparatuur en verlichting. Met als resultaat een A+ label.

Lips Capital Group richt zich als belegger en ontwikkelaar op vastgoed dat voldoet aan de wensen van gebruikers, waardoor het beter functioneert en uitstekend rendeert. Lips Capital Group bestaat uit de Business Units Lips R/E Investments, Lips Development en Lips Structured Finance.

Architect van het gebouw is Kraaijvanger Urbis. Het gebouw is gerealiseerd door een combinatie van aannemers: De Voorbij Groep, Oskomera Group, De Bosman Bedrijven en de combinatie aannemingsbedrijf K. Dekker en H&R Bouw.