Koninklijke BAM Groep

Persbericht

Koninklijke BAM Groep nv

BAM PPP en BAM Contractors 'preferred bidder' voor pps-contract Ierse snelweg

Bunnik, 16 september 2010 - De beheerder van het Ierse rijkswegennet National Roads Authority heeft het consortium, waarin BAM PPP en BAM Contractors samenwerken met Balfour Beatty geselecteerd als 'preferred bidder' voor de totstandkoming van het omvangrijke pps-wegenbouwproject N17 / N18 Gort to Tuam PPP Scheme.

Het contract omvat ontwerp, bouw, financiering en onderhoud van circa 57 kilometer snelweg van Gort (ten zuiden van Galway City) naar Tuam (ten noorden van Galway City) aan de Ierse westkust. De weg sluit onder meer aan op de nieuwe snelweg N6 tussen Dublin en Galway. Het project omvat tevens de aanleg van drie verkeersknooppunten en een rotonde, twee spoorbruggen, vijf bruggen over rivieren en 31 viaducten, alsook diverse andere kunstwerken. Het project wordt gefinancierd op basis van beschikbaarheidsvergoedingen gedurende de contractperiode van 25 jaar.

National Roads Authority heeft het voornemen uitgesproken om de contractbesprekingen op de kortst mogelijke termijn af te ronden ('financial close'). Naar verwachting gaan de werkzaamheden begin 2011 van start en zal het project eind 2014 worden voltooid.




Koninklijke BAM Groep