Ingezonden persbericht


Woonstede kiest voor FSC én voor FSC-gecertificeerde aannemers

Ede, 15 september 2010 - Per 1 januari 2011 kunnen alleen FSC-gecertificeerde aannemers meedoen aan aanbestedingen van Woningcorporatie Woonstede in Ede. Dat is het gevolg van een aanscherping van het beleid van de corporatie. Alleen door met FSC-gecertificeerde aannemers te werken weet een opdrachtgever zeker dat daadwerkelijk FSC-hout toegepast wordt. Woonstede bevestigt haar keuze voor FSC door het ondertekenen van de vernieuwde partnerovereenkomst met FSC Nederland. Woonstede is convenantpartner van FSC Nederland sinds 10 april 2008.

Volgens Marian Teer, directeur van Woonstede, is duurzaamheid voor Woonstede en haar steakholders een belangrijk onderwerp: "Door deze overeenkomst willen we onze verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaam bosbeheer. Als klimaatcorporatie maken we ons zorgen over de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen. Daarom maken we gebruik van FSC-hout en -papier, zijn onze woningen voorzien van een energielabel en we passen bij veel projecten duurzame materialen en installaties toe."

"Ik ben heel blij met een partner als Woonstede", zegt Bart van der Linden, directeur FSC Nederland. "Woonstede is klip en klaar in haar keuze voor FSC. Het is dankzij de heldere stellingname van onze partners dat we de noodzakelijke verandering van traditionele markten voor bosproducten kunnen realiseren".

Woonstede is niet de eerste woningcorporatie die exclusief met FSC-gecertificeerde aannemers werkt. Onder meer Ressort Wonen (Rozenburg), De Key (Amsterdam) en Elan Wonen (Haarlem) hanteren een zelfde beleid. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het aantal FSC-gecertificeerde aannemers in de afgelopen twee jaar is verzesvoudigd.

Aannemers kunnen een stap verder gaan dan alleen FSC-certificering en ook zelf een partnerovereenkomst ondertekenen met FSC Nederland. Om het aantal partners in de bouwsector te doen groeien is FSC Nederland onlangs gestart met de campagne FSC zoekt duurzame partners in de bouw.