Ingezonden persbericht


DataBalk-eigenaar Cegeka boekt sterk halfjaar

Veenendaal, 16 september 2010

De Belgische ICT-groep Cegeka blijft sterk groeien. Cegeka is het moederbedrijf van ICT-bedrijf DataBalk. In vergelijking met vorig jaar stijgt de omzet van de Cegeka groep na zes maanden met 17% tot 76,2 miljoen euro. Het operationeel resultaat bedroeg 7,1 miljoen euro, ruim 2 miljoen euro meer dan een jaar eerder. Op basis van de huidige orderintake, zowel in Nederland als in België, mag Cegeka verwachten dat de trend zich zal voortzetten in de laatste maanden van 2010.

Cegeka haalde de afgelopen zes maanden voor zeventig miljoen euro aan nieuwe contracten binnen. Ook de Nederlandse dochters van Cegeka presteerden de afgelopen zes maanden sterk. Onder meer Carglass, Van Gansewinkel Groep en Ziut bevestigden hun vertrouwen in Cegeka en DataBalk. Nieuwe projecten omvatten voornamelijk softwareontwikkeling, infrastructuuroutsourcing en ondersteuningsdiensten.

Anton Vreugdenhil, algemeen directeur Cegeka Nederland: 'We verstevigen onze positie in sectoren waar de groep sterk staat, met de zorg- en de corporatiesector als positieve uitschieters in respectievelijk België en Nederland. 'Naast de nieuwe contracten, zijn er ook belangrijke contractverlengingen en -uitbreidingen. Dat bevestigt nog eens dat we een tevreden klantenkring hebben. Omdat de contracten voor meerdere jaren zijn afgesloten, zijn ook de vooruitzichten voor 2011 erg goed.'

Een foto van Anton Vreugdenhil is beschikbaar via rafael@quadrantcommunications.be.

###

Over Cegeka
De Belgische ICT dienstenleverancier Cegeka is met datacenters in het Belgische Hasselt en Leuven een van de belangrijkste hosters van computersystemen in de Benelux. Andere diensten van Cegeka omvatten de implementatie en integratie van ICT-infrastructuren, managed services, outsourcing, gebruikersondersteuning, desktopbeheer, de ontwikkeling en implementatie van toepassingen, technische ondersteuning en adviesverlening. Cegeka is opgericht in 1992 en telt momenteel 1.450 personeelsleden. Cegeka is ook 100% eigenaar van het Nederlandse DataBalk. DataBalk is gevestigd in Veenendaal en Gorinchem en levert ICT-oplossingen voor woningcorporaties en de zorgsector. Daarnaast is DataBalk ook actief in de ICT-dienstenmarkt. In 2009 realiseerde Cegeka een geconsolideerde omzet van 136,8 miljoen euro, tegenover 114 miljoen euro een jaar eerder.

Voor meer informatie over Cegeka ga naar www.cegeka.be. Informatie over DataBalk kunt u vinden op www.databalk.nl.