Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Schneider Electric & OVG tekenen voor nieuwbouw in Hoofddorp

Rotterdam, 16 september 2010 - Gemeente Haarlemmermeer en OVG Projectontwikkeling hebben deze week de grondovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van een nieuw kantoor (6.000 m2) voor Schneider Electric op de locatie Beukenhorst-Zuid te Hoofddorp.

Het gebouw wordt eind 2012 aan Schneider Electric opgeleverd en is daarmee het derde gebouw dat onderdeel is van een duurzaam plan dat OVG op deze locatie ontwikkelt. Het eerste gebouw dat op Beukenhorst-Zuid wordt opgeleverd, is het TNT GREEN-office; ontwikkeld door het consortium Triodos-OVG. OVG verwacht het tweede gebouw voor ASICS Europe eind 2011 op te leveren. De kwaliteit van de gebiedsontwikkeling Beukenhorst-Zuid geniet grote interesse vanuit de markt.

Peter Uelen (Country President Schneider Electric B.V.): 'Schneider Electric levert niet alleen energie-efficiënte oplossingen, we willen zelf ook het toonbeeld op dit gebied zijn. De bouwindustrie is wereldwijd verantwoordelijk voor veertig procent van de CO2-uitstoot. Het is dan ook onze verantwoordelijkheid te laten zien hoe andere organisaties door middel van slimme oplossingen aanzienlijke energiebesparingen kunnen realiseren. Samen met OVG zijn we in staat om met ons eigen kantoor aan te tonen dat de energie-efficiënte investeringen binnen korte tijd kunnen worden terugverdiend.'

Coen van Oostrom (CEO OVG): 'Zowel OVG als Schneider Electric zijn in 2007 lid geworden van het Clinton Climate Initiative. Onze gezamenlijke zoektocht naar 'zero-emission'- buildings heeft geresulteerd in een intensieve samenwerking tussen de beide bedrijven. Dit past in onze ambitie om gezamenlijk te innoveren.'

Wethouder Economie, Arthur van Dijk: "Wij zijn er trots op dat Schneider Electric gekozen heeft voor Beukenhorst-Zuid. Weer een mooi merk dat kiest voor het duurzame kantorenpark in Haarlemmermeer".

Op dit moment lopen met meerdere partijen onderhandelingen voor een nieuw duurzaam gebouw binnen de totale ontwikkeling van OVG.

Het gebouw ter grootte van ruim 6.000 m² is direct gelegen aan de Taurusavenue en biedt uitzicht op de Geniedijk, een werelderfgoed op de UNESCO-lijst. De locatie ligt op loopafstand van het station en is eveneens per auto goed bereikbaar. BIAS Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Schneider Electric en OVG tekenen voor nieuwbouw in Hoofddorp Over Schneider Electric
Als wereldwijde specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan 100 landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen om energie veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en groen te maken voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industriële processen, gebouwautomatisering en data- & netwerkcenters, alsmede een brede aanwezigheid in woningbouwapplicaties. In 2009 hebben ruim 100.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van meer dan ¤ 15,8 miljard. Onder het motto 'make the most of your energy' helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.

Over OVG Projectontwikkeling
OVG Projectontwikkeling is in 1997 opgericht als zelfstandige projectontwikkelaar. OVG streeft ernaar te excelleren in de ontwikkeling van vastgoed en daarbij continue de verwachtingen van haar klanten te overtreffen. De expertise van de organisatie ligt op het vlak van kantoor ontwikkeling en gebiedsontwikkeling. Als koploper op het gebied van duurzame vastgoedontwikkeling heeft OVG zich ten doel gesteld om al haar projecten op een groene manier te ontwikkelen, zonder concessies te leveren in kwaliteit of prijs.