Ingezonden persbericht


Media alert

16 september 2010

Staat jouw foto straks op ICE International?

ICE viert tienjarig bestaan met fotowedstrijd - foto van winnaars op jubileumtrein

Staat jouw foto straks op ICE International? Stuur je mooiste foto in, gemaakt langs het traject Amsterdam - Keulen, bijvoorbeeld in een stad die ICE op deze rit aandoet, en win een levensgrote afdruk op de jubileum-ICE.

Om het tienjarig bestaan van ICE te vieren, organiseert NS Hispeed samen met Deutsche Bahn deze fotowedstrijd. In Duitsland zijn ongelooflijk veel mooie plekjes. En hoe kom je hier makkelijker dan met een comfortabele en snelle trein. Ken jij zo'n mooie plek op het traject Amsterdam-Keulen? Stuur hiervan dan jouw foto in en inspireer andere reizigers om ook eens op ICE te stappen. De kiekjes mogen in een straal van tien kilometer van het treintraject gemaakt zijn, ergens in de afgelopen tien jaar.

Je kunt je motivatie bij het uploaden van je foto kwijt. Hiervoor ga je naar www.10jaarice.nl. Tot 15 oktober 2010 kun je jouw foto insturen. Op 3 november aanstaande wordt de jubileum-ICE met de winnende foto's onthuld. De winnaars, die hun naam onder hun foto op de trein terugvinden, worden die dag, samen met een introducé, van harte uitgenodigd om mee te reizen. Daarnaast winnen ze twee kaartjes Amsterdam-Keulen om in alle rust nog een keer van de route te genieten.


* * * *

Over ICE International
De comfortabele hogesnelheidstrein van Deutsche Bahn en NS Hispeed verbindt de Randstad zeven keer per dag met Düsseldorf Hbf, Keulen Hbf, Frankfurt Airport en Frankfurt Hbf. Vanaf deze stations zijn er aansluitingen naar vrijwel alle belangrijke Duitse bestemmingen, waaronder München, Stuttgart, Berlijn en Leipzig. Eenmaal per dag rijdt ICE International door naar Basel (via Mannheim-Karlsruhe-Freiburg).

Over NS Hispeed
NS Hispeed is het hogesnelheidsmerk van NS en biedt hogesnelheidsvervoer aan op nationale en internationale bestemmingen. Naast Fyra verkoopt NS Hispeed ook tickets voor hogesnelheidstreinen als Thalys, ICE International, Eurostar en TGV. NS Hispeed maakt deel uit van Railteam, een samenwerking tussen Europa's belangrijkste hogesnelheidsondernemingen. Railteam sluit de Europese hogesnelheidslijnen naadloos op elkaar aan.

Noot aan redactie:

NS Hispeed
Sheila Stafleu
Tel.: 088 671 15 24
E-mail: sheila.stafleu@nshispeed.nl

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Annemiek Driessen/ Lianne van Dijk
Tel.: 030 65 65 070
E-mail: nshispeed@lvtpr.nl