Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kaspersky Internet Security 2011 haalt hoogste score in Matousec-tests

Score van 92% voor tests op het gebied van proactieve bescherming en zelfbescherming

Moskou/Utrecht, 16 september 2010 - Kaspersky Lab maakt bekend dat Kaspersky Internet Security 2011 de hoogst mogelijke kwalificatie van Matousec.com heeft ontvangen, na een reeks tests die het vermogen tot proactieve bescherming en zelfbescherming van beveiligingsoplossingen meet.

Tijdens de Matousec Proactive Security Challenge werden in totaal 33 oplossingen op het gebied van internetbeveiliging en personal firewalls onder de microscoop gelegd. Slechts vier van de geteste producten, waaronder Kaspersky Internet Security 2011, ontvingen de waardering 'Excellent', omdat ze in iedere categorie de hoogste prestaties boden. De experts van Matousec onderwierpen ieder product aan 148 verschillende tests, om de kwaliteit van de beveiliging te testen op het gebied van: inbreuk door malware, identiteitsdiefstal, het automatisch starten van malware en pogingen om de zelfbeschermingmechanismen van de producten uit te schakelen. Om voor een test te slagen, moest een product een minimale score van 50% behalen in ieder van de tien niveaus.

Het product van Kaspersky Lab behaalde een opmerkelijke score van 92%. "Kaspersky Internet Security 2011 is opnieuw verbeterd. Het heeft het 'Excellent' niveau in onze tests behaald, met een score van 92 procent. Goed gedaan!", zeggen de experts van Matousec in hun rapport.

"De huidige methoden die werken met zogenaamde 'signatures', zijn niet in staat om de groeiende stroom aan malware bij te benen. Daarom spelen proactieve beschermingsmethoden een steeds belangrijkere rol in onze nieuwe producten. We werken niet alleen aan het gebruiksvriendelijker maken van de interface en aan het verhogen van de snelheid, maar we zijn ook voortdurend bezig om de bestaande heuristische methoden om malware te detecteren en te neutraliseren, te verbeteren. Daarnaast ontwikkelen we nieuwe methoden, die nog effectiever zijn", zegt Dmitry Ustyuzhanin, Director of Product Marketing bij Kaspersky Lab. "We zijn blij dat onze inspanningen worden erkend door onafhankelijke tests."

De beveiligingsoplossingen werden getest op computers die draaiden op Windows XP met Service Pack 3 en Internet Explorer 8.

Kijk voor meer details over test van Matousec.com op http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/reports/PSC%20report%20-%20Kaspersky%20Internet%20Security%202011%2011.0.1.400.pdf

Over Kaspersky Lab

Kaspersky Lab, opgericht in 1997, is een internationaal softwarebedrijf dat geavanceerde oplossingen levert voor de beveiliging van bedrijfs- en thuisnetwerken tegen internetgerelateerde risico's als virussen, spam, hackers, crimeware, malware en spyware. De door Kaspersky ontwikkelde technologie wordt wereldwijd toegepast in producten en diensten van vooraanstaande IT-securitybedrijven.

Het hoofdkantoor van Kaspersky Lab is gevestigd in Moskou, Rusland. Daarnaast heeft het bedrijf regionale kantoren in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Polen, Roemenië, China, Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten plus een wereldwijd netwerk van ruim vijfhonderd partners.

Voor meer informatie zie www.kaspersky.com/nl, http://www.viruslist.com of www.threatpost.com voor het laatste nieuws over internetbeveiliging, alerts, analyses en nieuws, inclusief Kaspersky Virus Scanner.