Ingezonden persbericht


BESTE FOTO'S VAN SAIL2010

FOCUS OP SAIL2010

Onder de titel Focus op SAIL2010 organiseerden het Nederlands Fotomuseum en ABN AMRO een fotowedstrijd tijdens SAIL2010. Uit de vele inzendingen heeft de jury een voorselectie van 20 foto's gemaakt, waaruit vervolgens vier winnaars zijn gekozen. Marcel de Kruijff, R. Schuil, Leen van der Plas en Johan Ensing zijn de gelukkige winnaars van een tweedaagse fotografieworkshop voor twee bij officieel SAIL fotograaf Iepe Leeman.

Voorselectie

Bij de selectie heeft de jury gekeken naar kwaliteit, belichting, het totaalbeeld maar ook naar de opdracht: Focus op Sail. De geselecteerde foto's zijn allemaal zichtbaar tijdens SAIL2010 genomen en vertellen samen het verhaal van dit evenement. Doordat er slechts een klein aantal inzendingen was in de categorie 'water', is deze categorie in de nominaties komen te vervallen. Hierdoor is het aantal geselecteerden in de overige twee categorieën, 'mensen' en 'schepen', toegenomen.


1e prijs

De fotografieworkshop voor twee is gewonnen door Marcel de Kruijff, R. Schuil, Leen van der Plas en Johan Ensing. De foto's van deze heren onderscheidden zich van de anderen in details, belichting, focus en compositie. Iepe Leeman, voorzitter van de jury, merkte bij de foto 'Sunset at Sail 2010' van R. Schuil op: "hoe kun je hier nou van winnen".


2e prijs

De kwaliteit van de ingezonden foto's was erg hoog en daarom zijn er ook vier winnaars binnen de 2e prijs. Mike Hulsman, Cees Brink, Jan Sluimer en Marc Harting mogen allen een foto uitkiezen uit de HP Printshop van het Nederlands Fotomuseum. De foto's van deze fotografen waren technisch vooral heel goed maar konden het net niet winnen van de andere vier.

Runners up

Tot slot zijn er nog twee foto's die zich onderscheiden van de overige genomineerden, waardoor de jury besloten heeft een extra prijs uit te reiken. Jeroen de Vries en M. Edel ontvangen allebei een jaarkaart van het Nederlands Fotomuseum voor hun prachtige foto's.

Overige genomineerden

De tien overige genomineerden ontvangen ook allen een waardering voor hun inzending.

Paul Rietveld, Willem de Mol, Anna Witkowska, Louis Schmetz, C Boers, Eelzak, Nicoletta Fotinos, N van Sluis en Esther Herberts, en Mike Werkhoven kunnen binnenkort een DVD met beelden van SAIL2010 en een vrijkaartje voor het Nederlands Fotomuseum verwachten.

Nederlands Fotomuseum

Wilhelminakade 332

3072 AR Rotterdam

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag 10 tot 17 uur

Zaterdag en zondag 11 tot 17 uur