Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 september 2010

Sandra Tiethoff / Marije Versteeg: 053-4555588

Woninginbraak, de politie zoekt getuigen

Oldenzaal

Zaterdag 11 september heeft tussen 11.00 en 16.00 uur een inbraak plaatsgevonden in een woning op een camping aan de Bornsedijk in Oldenzaal. Dit vond plaats tijdens een begrafenis. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Dit onderzoek heeft uitgewezen dat men via een poortje van de camping op de wielerbaan is uitgekomen. Vervolgens is men via de wielerbaan naar de parkeerplaats van de visvijver gegaan.

Omdat de inbraak overdag heeft plaatsgevonden, is het goed mogelijk dat daar misschien mensen hebben gelopen of gefietst, die iets opvallends of ongewoons hebben gezien. Mensen die informatie hebben die van belang kan zijn voor het onderzoek, worden verzocht contact op te nemen met het rechercheteam Oldenzaal van Politie Twente. Dit kan door te bellen naar het algemene telefoonnummer 0900-8844, maar ook anoniem door te bellen naar 0800-7000. (2010082561)

Twee mannen aangehouden voor beramen overval of inbraak Losser
Woensdagavond omstreeks 18.30 uur zijn twee mannen uit Estland aangehouden op de Gronausestraat in Losser. De mannen worden ervan verdacht dat zij voornemens waren een overval of inbraak te plegen bij een juwelier aan de Sint Maartenstraat in Losser.

De politie kreeg de melding dat de mannen zich verdacht ophielden bij de juwelier aan de Sint Maartenstraat. De mannen reden in een opvallende blauwe Volvo V40 voorzien van het Estlandse kenteken 770 AOS. Agenten troffen de mannen in deze auto aan op de Bernard Leurinkstraat. In de auto werd een uitgebreid assortiment inbrekerswerktuig aangetroffen. Beide mannen zijn aangehouden omdat zij ervan worden verdacht voornemens te zijn een overval of inbraak te plegen. De mannen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De blauwe Volvo bleek van diefstal afkomstig te zijn.

De politie is op zoek naar mensen die de opvallende blauwe Volvo met bovengenoemd kenteken gezien hebben, om zo meer duidelijkheid te krijgen over onder andere de verblijfplaats van deze mannen. Zij worden verzocht contact op te nemen met het rechercheteam Oldenzaal van Politie Twente. Dit kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844, maar ook anoniem door te bellen naar Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010083852)

Huisverbod uitgereikt

Hengelo

Een 41-jarige man uit Hengelo heeft donderdag 16 september een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van het bedreigen van zijn vrouw. Hulpverlening wordt in gang gezet. (2010083844)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl.

Drie hennepkwekerijen ontruimd

Enschede

Woensdag 15 september zijn in Enschede naar aanleiding van onderzoek drie hennepkwekerijen aangetroffen. Alle kwekerijen zijn in opdracht van de Officier van Justitie ontruimd en vernietigd.

Aan de Dennenweg werd een inwerking zijnde hennepkwekerij in een bedrijfspand. In totaal werden 224 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt.

Aan het Oogstplein werd in een woning een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In totaal zijn 182 planten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd.

In een woning aan de Auskamplanden werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Verdeeld over drie slaapkamers werden hier 526 hennepplanten aangetroffen. Er bleek sprake te zijn van diefstal van stroom.

De politie doet onderzoek naar de eigenaren van de drie hennepkwekerijen. (2010083792)

Vrouw gewond bij aanrijding

Enschede

Woensdag 15 september vond omstreeks 08.30 uur een aanrijding plaats op de kruising Euregioweg / Lenteweg in Enschede. Hierbij raakte een 42-jarige vrouw gewond.

Een 58-jarige automobilist uit Enschede reed op de Euregioweg, komende uit de richting Twenteweg. Toen hij bij de kruising met de Lenteweg rechtsaf sloeg, kwam hij in aanrijding met de 42-jarige vrouw. De 42-jarige vrouw raakte gewond en is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2010083604)

Fietsster gewond bij aanrijding

Enschede

Een 56-jarige fietsster uit Enschede raakte woensdag 15 september gewond bij een aanrijding in Enschede.

Woensdag 15 september omstreeks 09.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Haaksbergerstraat in Enschede. Een 56-jarige vrouw fietste over de Haaksbergerstraat, komende vanaf de singel. De vrouw wilde rechtsaf het ziekenhuisterrein op fietsen en negeerde het rode verkeerslicht. Daar reed een 29-jarige taxichauffeur uit Eibergen. De 56-jarige raakte de zijkant van de taxi en kwam ten val. Zij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (2010083628)

Huisverbod uitgereikt

Almelo

Een 36-jarige man uit Almelo heeft woensdag 15 september een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 30-jarige vriendin. (2010083221)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Snorfietser gewond bij aanrijding Rijssen
Een 17-jarige snorfietser uit Rijssen raakte woensdag 15 september gewond bij een aanrijding met een automobiliste in Rijssen.

Woensdagmiddag 15 september omstreeks 15.15 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Haarstraat in Rijssen. Een 43-jarige automobiliste uit Rijssen reed over de Haarstraat en wilde linksaf de Westerstraat in rijden. De automobiliste verleende geen voorrang aan een 17-jarige snorfietser uit Rijssen, die over de Haarstraat reed. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De snorfietser raakte gewond en werd door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010083798)

Vrouw beroofd van haar handtas, politie zoekt getuigen Enschede
Een 51-jarige vrouw uit Deurningen (gem. Dinkelland) werd woensdag 15 september beroofd van haar handtas, de politie zoekt getuigen. De vrouw fietste omstreeks 11.30 uur over de Oldenzaalsestraat in Enschede, gaande in de richting van Deurningen. Op een gegeven moment kwam er een onbekende man naast haar fietsen en griste haar handtas uit de fietsmand van de vrouw en ging er vandoor. De vrouw fietste nog achter de onbekende man aan, maar verloor de man op de Deurnigerstraat uit het oog. De dader had het volgende signalement: Het gaat om een kleine jongen, mogelijk een tiener. Hij droeg een fleece trui met capuchon die hij ver over het hoofd droeg. Hij verplaatste zich op een oude zwarte fiets.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de beroving. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010083685)

Automobiliste gewond bij aanrijding Hengelo
Een 38-jarige automobiliste uit Hengelo raakte woensdag 15 september gewond bij een aanrijding.

Woensdagmiddag 15 september omstreeks 15.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Haaksbergerstraat in Hengelo. Een 38-jarige automobiliste uit Hengelo reed over de Haaksbergerstraat, gaande in de richting van de Breemarsweg in Hengelo. Vanuit de Platinastraat voegde een 42-jarige automobiliste uit Hengelo van links in. Vermoedelijk zag zij de 38-jarige over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 38-jarige raakte gewond en werd met rugletsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010083831)

Tijdens verkeerscontroles in Hengelo / Borne zijn 20 processen-verbaal uitgeschreven

Hengelo / Borne

De politie heeft tijdens verkeerscontroles in Hengelo / Borne op woensdag 15 september 20 processen-verbaal uitgeschreven. De controles werden gehouden tussen 14.00 uur en 22.00 uur op de Azelosestraat in Borne, Prins Bernhardlaan in Borne en de Oldenzaalsestraat in Hengelo.

Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: Het overschrijden van de toegestane maximumsnelheid, het niet dragen van een autogordel, opgevoerde bromfietsen en diverse andere overtredingen. (2010083873)

---- --