Ingezonden persbericht


SHULA RIJXMAN BENOEMD TOT CEO IDTV

Amsterdam, 16 september 2010 - Vanuit de driekoppige directie van IDTV is Shula Rijxman per direct benoemd als Chief Executive Officer. In deze functie is zij eindverantwoordelijk voor de gehele organisatie en blijft zij dat voor het commerciële beleid. Luc Frantzen is als CFO/COO verantwoordelijk voor het financiële beleid. Lennart Pijnenborg is als producent inhoudelijk verantwoordelijk voor de programmering.

Na een carrière in de journalistiek en communicatie, begon Shula Rijxman in 2001 bij IDTV. Eerst als manager IDTV Events & Promotions en al snel als Chief Commercial Officer. Als CCO was zij de afgelopen jaren verantwoordelijk voor het commerciële beleid; voor de activiteiten die ontstaan bij het exploiteren van alle afgeleide rechten van de producties van IDTV, alsmede het leveren van een bijdrage aan de totstandkoming van projecten door middel van sponsoring.

Tevens is Inge Brakman benoemd tot senior adviseur van IDTV. Zij vervult deze rol naast Map Nihom, creative counselor, die dit al ruim 15 jaar voor IDTV doet. Inge Brakman is sinds dit jaar voorzitter van de Centrale Commissie voor de Statistiek en was voorzitter van het Commissariaat voor de Media. Daarnaast is Inge Brakman bestuursvoorzitter van de Baak, lid van de Raad van Toezicht UvA en voorzitter Raad van Toezicht Staatsbosbeheer.

IDTV
IDTV, opgericht in 1977, is als een van de grootste, onafhankelijke productiemaatschappijen van Nederland, toonaangevend in de ontwikkeling en productie van (gesponsorde) televisieprogramma's zoals Lingo en Wie is de Mol?, films, documentaires en evenementen. Opdrachtgevers zijn zowel televisieomroepen en -zenders als bedrijfsleven en overheid.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­-­­­­--­­­­­­­­­­­­­-

Noot aan de redactie/