Persbericht

Kingston Technology introduceert zakelijke SSDNow return on investment (ROI) calculator SSD's kunnen overall performance van oude PC's met 50% en van nieuwe met 27% verbeteren

Amsterdam, 16 september 2010 - Kingston Digital Europe Ltd, een onderdeel van Kingston Technology Company, Inc., 's werelds grootste onafhankelijke producent van geheugenproducten, heeft een onafhankelijke test uitgevoerd die aantoont dat een PC-upgrade van HDD naar SSD de performance van oudere PC's met 50% en van nieuwe PC's met 27% kan verbeteren. Om het voor bedrijven mogelijk te maken dit te kwantificeren, heeft Kingston Technology een eenvoudig te gebruiken, interactieve SSDNow Return On Investment (ROI) calculator ontwikkeld. Deze helpt IT-managers begrijpen hoe SSD's direct ROI kunnen opleveren voor het computernetwerk (http://www.kingston.com/nlroot/roicalculator/).

CIO's kampen vandaag de dag met krappe investeringsplannen. "Hoewel organisaties allemaal op een ander moment en met een verschillend tempo zullen overstappen op SSD, wordt iedere CIO geconfronteerd met de behoefte om de productiviteit te verhogen en nieuwe mogelijkheden te creëren. Daarbij moet het economische herstel als uitgangspunt gebruikt worden om werk te maken van fundamentele zaken die vandaag op de agenda staan en ICT opnieuw te positioneren", zegt Dhr. McDonald, group vice president en head of research bij Gartner EXP. "Deze overgangen zullen niet van vandaag op morgen gebeuren, maar ze worden geïnitieerd met de beslissingen die genomen worden en de koers die bepaald wordt in 2010." Op dit moment staan PC-vernieuwingen nog niet op de agenda . Gartner schat echter dat een aanzienlijk percentage van de 94 miljoen desktops die vier jaar geleden aangeschaft zijn voor zakelijke doeleinden, inmiddels toe zijn aan een upgrade of vernieuwing. Dit geldt eveneens voor de 61 mi ljoen netbooks die drie jaar geleden aangekocht zijn .

Nu de prijzen voor SSD's een stuk aantrekkelijker geworden zijn , kunnen bedrijven grote kostenbesparingen realiseren door een systeem te upgraden met een SSD voor ongeveer een derde van de kosten (inclusief manuren) die de aankoop van een nieuwe laptop of workstation met zich meebrengt. Door de Kingston SSDNow ROI calculator kunnen IT-managers de impact van SSD's op PC's in kaart brengen bij het verbeteren van zakelijke performance, kostenbesparingen en het verminderen van zakelijke risico's.

Erik Vink, business development manager Nederland bij Kingston Technology: "Veel bedrijven zullen hun PC's het komende jaar moeten upgraden of vernieuwen. Niet alleen zijn de prijzen van SSD's jaarlijks met 50% per GB gedaald , maar bedrijven kunnen eveneens rekenen op verbeterde performance en een verminderd zakelijk risico . Het upgraden van bestaande goederen met een SSD kan bedrijven veel geld besparen en ook de performance van een PC-investering maximaliseren. Onze SSDNow ROI calculator is ontwikkeld om IT-managers een meetinstrument te bieden dat hen kan helpen bij de beslissing om een vernieuwing uit te stellen of te investeren in nieuwe computers. De calculator geeft een overzicht van de zakelijke impact van beide scenario's."

In de Kingston SSDNow ROI calculator kan specifieke bedrijfsinformatie ingegeven worden, waaronder PC-inventaris, personeelskosten en gemiddelde downtime van een kapotte schijf. Hierdoor kan een schatting gemaakt worden van de winst tijdens de levenscyclus van de PC en de tijd die nodig is om ROI te realiseren. De Kingston SSDNow ROI calculator is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Pools en Spaans. Partners en klanten kunnen alle informatie over SSD-technology vinden via het Kingston SSDNow Series Learn More Center: http://www.kingston.com/nlroot/ssd/about.asp.


1 Dennis Technology Labs: Dell Latitude D620 bought in 2008; Dell Latitude E4300 bought in 2010
2 Bron: Gartner EXP Worldwide Survey of 1,600 CIOs in January 2010
3 Bron: Gartner Personal Computer Quarterly Statistics Worldwide By Region: Final Database - 27 May 2010
4 Bron: iSuppli, Kingston, May 2010

5 Bron: iSuppli, Kingston, May 2010

6 Bron: Kingston internal tests - Kingston SSDNow boot times up to 60% faster than HDD
7 Intel 2010: SSDs have reduced failure rates of 0.5 per cent compared to 4.9 per cent for HDDs