Gemeente Cromstrijen


Geslaagde brandweeroefening Cromstrijen

16-09-2010

Waar rook is, is vuur. Dat dachten inwoners van Numansdorp op woensdag 1 en 8 september 2010 toen zij rookontwikkeling zagen bij de Wilhelminastraat in Numansdorp. De brandweer van de posten Klaaswaal en Numansdorp oefenden die avonden een bijzondere manier van brandbestrijding.

Hoewel de inwoners op voorhand waren geïnformeerd over de oefening, trok het toch vele belangstellenden. Zij kwamen kijken hoe de brandweerlieden de gecontroleerde brand besteden in een sloopwoning aan de Wilhelminastraat in Numansdorp.

De brandweer trainde een bijzondere manier van brandbestrijding genaamd repressieve ventilatie of wel gecontroleerd ventileren om veiliger een brand te bestrijden. Deze techniek brengt vele voordelen met zich meebrengt voor een slachtoffer en een brandweerman of -vrouw.

Brandweer Cromstrijen is blij met de samenwerking tussen de brandweer en woningcorporatie HW Wonen. Brandweercommandant Martien van de Kamp: "HW Wonen zorgt ervoor dat de brandweer op een unieke manier kan oefenen en bijscholen in leegstaande panden of sloopwoningen. Oefenen met echt vuur is ten slotte de beste manier om je voor te bereiden op incidenten. Wij hopen dan ook in de toekomst onze samenwerking voort te zetten en vaker gebruik te mogen maken van deze unieke situatie. Het waren voor ons twee zeer geslaagde avonden."