Persbericht

Siemens PLM Software introduceert Mechatronics Concept Designer ~ Nieuwe oplossing voor machine-ontwerp met simulatie-technologie verkort ontwikkeltijd ~

's-Hertogenbosch, 16 september 2010 - Siemens PLM Software, een business unit van de Siemens Industry Automation Division en wereldwijd marktleider van product lifecycle management (PLM) software en diensten, introduceert een geïntegreerde oplossing voor machine-ontwerp. Mechatronics Concept Designer is gericht op ontwikkelaars en producenten van machine-tools en productiemachines.

Door de systems engineering-benadering betekent de introductie van Mechatronics Concept Designer een grote stap in het machine-ontwerp. Deze benadering maakt het onder meer mogelijk om de wensen van klanten eenvoudiger in het ontwerp te verwerken. Ook kan de complexe mechanische, elektrische en automatiseringssoftware die steeds meer te vinden is in ingewikkelde machine-tools gelijktijdig worden ontworpen en gesimuleerd. Met deze interactieve simulatie-mogelijkheden in Mechatronics Concept Designer, die is gebaseerd op gaming-technologie, kunnen gebruikers de ontwikkeltijd verkorten en de productkwaliteit verbeteren.

Mechatronics Concept Designer is gebaseerd op Siemens PLM Software's ontwerpsoftware NX en is geïntegreerd met Teamcenter-software.

Het volledige Engelstalige bericht is te vinden op: http://bit.ly/a3tbdo