NOC*NSF


Arnhem, 16 september 2010

Parlementaire jaar sportief geopend

Met een sport- en debatwedstrijd tussen landelijke politici en Haagse sportmeiden is woensdagavond, zes dagen voor Prinsjesdag, het parlementaire jaar 2010 - 2011 alvast sportief geopend. De wedstrijd werd gewonnen door de politici, winnaars van het debat waren Karima Leri, Layla Abdulrazak, en Jasper van Dijk (SP Kamerlid).

Voor het vierde achtereenvolgende jaar is het parlementaire jaar door politici en de sportwereld in de week voor Prinsjesdag op een sportieve wijze geopend. Een team van politici speelde op de velden van HDM zowel een halve voetbal- als hockeywedstrijd tegen een combinatieteam van HDM en Lady's Gym. Het team van politici bestond uit onder andere de Tweede Kamerleden Angeline Eijsink (PvdA), James Sharpe (PVV), Jasper van Dijk (SP), Pierre Heijnen (PvdA), Jesse Klaver (GroenLinks), Hanke Bruins Slot (CDA), Frans Weekers (VVD) en Tjeerd van Dekken (PvdA), aangemoedigd door Ton Elias en Helma Neppérus (beiden VVD). De wedstrijd werd door de politici glansrijk met 4 - 3 gewonnen.

Demissionair minister voor Jeugd en Gezin, en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap André Rouvoet verrichte de aftrap voor deze sportieve opening door de eerste bal te spelen.

Na afloop van de wedstrijd gingen spelers en publiek onder leiding van oud staatsecretaris Steven van Eijck fel met elkaar in debat over het creëren van sportkansen in de wijk. Met name de stelling of mannen en vrouwen gescheiden zouden moeten kunnen sporten zorgde voor pittige discussies. Het debat werd geopend en gesloten met videoboodschappen van Maxime Verhagen en Mark Rutte, waarin ze het belang van sportmogelijkheden in de wijk sterk benadrukten.

André Bolhuis, voorzitter NOC*NSF: "Het is goed om dit soort boodschappen vanuit politiek Den Haag te mogen ontvangen. Dit sluit namelijk naadloos aan bij de ambitie van de sportbonden en NOC*NSF om iedereen de mogelijkheid te geven een leven lang te sporten. Wij zijn van mening dat sport in de wijk daartoe een belangrijke bijdrage levert. "

Het debat werd op de voet gevolgd door een driekoppige jury: cabaretière Funda Müjde, HDM en Sportbank voorzitter Jeroen Gribling en André Bolhuis, voorzitter NOC*NSF. Na afloop van het debat maakte André Bolhuis bekend dat de debaters Karima Leri, Layla Abdulrazak en Jasper van Dijk (SP Kamerlid) een prijs in ontvangst mochten nemen voor hun uitstekende performance.


-----------------------

Nederlands Olympisch Comité
Nederlandse Sport Federatie
Papendallaan 60
Postbus 302
6800 AH Arnhem