Fotoboek 'Colourful Connections' middel tegen zwarte krantenkoppen


AMSTERDAM, 20100909 -- Het nieuws van elke dag wordt gedomineerd door ellende en verdriet. Rampspoed, geweld en ongelukken domineren de dagelijkse krantenkoppen. Het dagelijkse nieuws geeft geen gebalanceerd beeld meer van de werkelijkheid, het dagelijks leven en het kleine geluk blijven onderbelicht.

De Nederlandse fotograaf Hans van de Vorst gaat in zijn nieuwste fotoboek "Colourful Connections" de kleurige verbinding aan met gewone mensen op straat in Nepal, Tibet en India. Landen die internationaal vanwege politieke spanningen en terrorisme dreiging vaak negatief in het nieuws zijn. De kleurrijke foto's laten het dagelijkse leven op straat zien. Gewone mensen zijn in alledaagse situaties op een spontane en ongedwongen wijze gefotografeerd.

De foto's geven een beeld van het leven van alle dag. Ze proberen begrip te creëren voor gewone mensen in gewone situaties en de schoonheid van het alledaagse leven. Door het kleurgebruik, compositie en de ontspannen expressie van de geportretteerde ontstaat een andere kijk op een wereld, die normaliter in deze landen wordt voorgeschoteld.

"Ik heb geprobeerd in beelden de realiteit van alle dag te vangen. Natuurlijk sluit ik me niet af voor de armoede en politieke spanningen in deze landen. Het is echter opvallend hoe gastvrij de mensen zijn ondanks of wellicht wel dankzij hun beperkte levensstandaard. Ze verstaan de kunst te genieten van traditie en religie, de natuur en het contact met elkaar. Een kunst die wij verleerd lijken te hebben".

"Colourful Connections" verschijnt wereldwijd 16 september in geselecteerde boekhandels en via het internet.

colourfulconnections.com
ISBN-nummer: 9789081 543910.