Ingezonden persbericht

September 2010

Zomerhartenwens Zuid-Afrika van 86 jarige mevrouw wordt vervuld

De eenzaamheid onder ouderen is in de zomermaanden erg groot. Daarom organiseert de Riki Stichting samen met het Nationaal Ouderenfonds de 'zomerhartenwensen' actie. Afgelopen mei zijn kinderen van de Eben-Haëzerschool in gesprek gegaan met de bewoners van verzorgingshuis WZC De Marke-De Meenthoek in Huizen over hun hartenwensen. Het was een gezellig samenzijn.
Mevrouw Van der Laak (86) droomde over een weerzien met haar kinderen en kleinkinderen in Zuid-Afrika die ze al 5 jaar niet gezien heeft. Ze heeft vroeger zelf ook in Zuid-Afrika gewoond. Medebewoners en de kinderen wilden erg graag dat deze wens in vervulling zou gaan. De Riki Stichting maakt nu deze droom waar. Begin oktober vertrekt zij samen met een dochter en schoonzoon naar Johannesburg.
Oud en jong, bewoners en kinderen, gaan samen genieten van de voorpret. Op donderdag 16 september wordt Zorgcentrum De Marke-De Meenthoek omgetoverd tot klein Zuid-Afrika, compleet met Afrikaanse band met trommels en dansers. Ook wethouder mevrouw Janny Bakker-Klein zal aanwezig zijn. Mevrouw Van der Laak krijgt die middag symbolisch de tickets en het zakgeld overhandigd. De KLM heeft de upgrade van de stoelen naar economy comfort verzorgd.
34 verzorgingshuizen en 36 afdelingen van de Zonnebloem doen mee aan de 'zomerhartenwensen' actie. Per verzorgingshuis/Zonnebloemafdeling vervullen 10 vrijwilligers een 'zomerhartenwens' van één van de ouderen. Het gaat bij deze actie om individuele één op één activiteiten. Juist die exclusieve aandacht maakt het zo bijzonder. Het uitje kan variëren van een visje eten op het strand, winkelen, een ver weg wonend familielid bezoeken, bezoek aan de buurt waar men is opgegroeid, een rondvaart maken, gezellig lunchen op een terrasje of een musical bezoeken. Alle wensen worden in de eenzame zomermaanden vervuld.

De Riki Stichting zet met de 'zomerhartenwensen' actie ouderen in het zonnetje en laat zo weten dat er aan hen wordt gedacht.
Gaat u deze zomer ook een hartenwens van een oudere bij u in de buurt vervullen?
---