Gemeente Lingewaal


Raadsvergadering 16 september 2010

Op donderdag 16 september 2010 vergadert de gemeenteraad van Lingewaal in het gemeentehuis in Asperen. Omdat tijdens deze raadsvergadering de Perspectiefnota 2011 uitgebreid aan bod zal komen, begint de raadsvergadering deze keer reeds om 16.30 uur.

Van 16.30 tot 18.30 uur wordt de Perspectiefnota besproken. De vergadering wordt van 18.30 uur tot 20.00 uur geschorst voor een diner pauze. Vanaf 20.00 uur komen de andere agendapunten aan bod, inclusief het spreekrecht voor burgers.

Tijdens de vergadering worden onder andere de volgende punten behandeld:

* Perspectiefnota: De perspectiefnota is voor de gemeenteraad het instrument om de koers te bepalen voor het volgende jaar, voordat de begroting wordt opgesteld. Deze nota zet de lijnen uit, geeft aan waar er een tandje bij moet of waar het minder kan, en brengt in beeld welke invloed externe ontwikkelingen op het beleid van de gemeente hebben. Bij de bespreking van de perspectiefnota kunnen de verschillende politieke partijen in de raad hun visie op het komende begrotingsjaar verwoorden.Â

* Bestemmingsplan âHeukelum Achterweg 16â: In de raad is op 4 december 2008 besloten om voor de locatie Achterweg 16 een aperte ruimtelijke procedure te doorlopen. Nu ligt het bestemmingsplan Achterweg 16 ter finale besluitvorming voor.

De raadsvergadering is openbaar. U bent van harte welkom om deze vergadering op de publieke tribune bij te wonen. De volledige agenda en stukken liggen ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis of zijn hier te downloaden.

Spreekrecht
Wanneer u gebruik wilt maken van het spreekrecht, dan kunt u dit tot aan de vergaderdag tot uiterlijk 16.00 uur kenbaar maken. U kunt zich dan aanmelden bij de raadsgriffier dhr. H.H. Dame via tel. (0345) 634 089 of e-mail h.dame@lingewaal.nl, of bij de plaatsvervangend griffier dhr. F.J. Bok via tel. (0345) 634 062 of e-mail f.bok@lingewaal.nl.

Radio-uitzending
De raadsvergadering is rechtstreeks te beluisteren via Radio Lingewaal via de ether op 107,6 MHz en via de kabel op 93,1 MHz. De bijeenkomst is ook te beluisteren via de audio van de Kabelkrant LekwaalTV (kanaal 64+) en via www.lingewaalfm.nl.