Gemeente Purmerend

Commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer op 16 september

10 september 2010

Waar wordt over gesproken:

* Voor de wijk De Gors en omgeving is een nieuw bestemmingsplan gemaakt: De Gors en omstreken 2010. Er verandert weinig ten opzichte van het oude plan. Alleen kan het college, binnen vastgestelde voorwaarden, het bestemmingplan in de toekomst op vier punten nog wijzigen als hier een concreet plan voor is. Dit zijn: Waterlandlaan 1-9 (Marts Meubels) en Landsmeerstraat 3 (Odion), winkelcentra Beatrixplein en Zwanebloem, de JT bioscoop en uitbreiding van het Waterlandziekenhuis.

* Voor de Overwhere Noord is een nieuw bestemmingsplan gemaakt: De Overwhere Noord 2010. Ook hier verandert weinig ten opzichte van het oude plan. Er is één nieuwe ontwikkeling: Op de locatie van de Prinsenstichting, Kadijkerkoog, wordt in fases een nieuwe woonwijk gerealiseerd. Er komen 207 koopwoningen en 35 huurappartementen. Ook komen er gebouwen voor ongeveer tweehonderd cliënten van de Prinsenstichting. Hierdoor ontstaat een gemengde woonwijk met cliënten en niet-cliënten. Dit sluit aan op landelijk beleid.
* Er is een bouwvergunning aangevraagd voor de bouw van een appartementencomplex van 30 woningen voor starters en senioren in de Kometenstraat. Hiervoor is een wijziging van het bestemmingsplan nodig.

* Evaluatie van de kermis in 2010. De raad bespreekt of de conclusies en aanbeveling uit de evaluatie aanleiding geven tot het bijstellen van beleid.

Extra commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer op 22 september
* Het college stelt voor om het bestemmingsplan Weidevenne, kwadrant Europa, te wijzigen.
Zo kan het woon-zorgcomplex Heel Europa aan de Genuahaven worden gebouwd, inclusief een woontoren van zestig meter hoog. Dit is met het nu geldende bestemmingsplan niet mogelijk. In de inspraakperiode zijn twaalf reacties met zienswijzen ingediend tegen de realisatie van deze woontoren. Genuahaven wordt de kern van een woonzorgzone met een sterke buurtfunctie.

Een onderwerp wordt in principe eerst in een van de commissies besproken. De commissie geeft een advies aan de raad.

Plaats en tijd: raadzaal van het stadhuis, Purmersteenweg 42, 20.00 uur.
Bekijk de volledige agenda en vergaderstukken.
Zie het origineel