Deltion College


nieuws

08-09-10

Defensie, Schutte en Deltion doen gooi naar de top

Vrijdag 17 september verschijnt het Deltion Rallyteam met de Nissan 350Z en de Skoda Fabia World Rally Car (WRC) aan de start van de Schutte Informatisering Hellendoorn Rally, een rally die al jaren een hoogtepunt op de rallykalender vormt. Om ook de relaties van het team optimaal van het evenement te laten genieten, is er door Schutte Informatisering, het Ministerie van Defensie en het Deltion College een VIP-tent op het serviceterrein in Rijssen ingericht.

Nissan-rijder Dick Bloemendaal en navigator Arjan Wissink verschijnen dit weekend na vijf maanden weer gezamenlijk aan de start. De doorgewinterde oud Nissan rijder Eric Bolhaar en diens navigator Gert Kamphuis verschijnen dit weekend met de WRC aan de start van de Schutte Informatisering Hellendoorn Rally. "Wij hopen de komende dagen optimaal te presteren en de aansluiting met de top te behouden", aldus Bolhaar.

De serviceploeg van studenten en leraren van de afdeilng Motorvoertuigen-, Carroserie- en Tweewielertechniek van het Deltion College is verantwoordelijk voor het onderhouden en prepareren van beide rallyauto's voor, tijdens en na afloop van de rally. Bij het onderhouden van de WRC krijgen ze ondersteuning van WRC specialist Wevers Sport. Zo leren de studenten op unieke wijze niet alleen zelfstandig maar ook in teamverband, soms onder grote tijdsdruk te werken; competenties die ook bij het werken bij Defensie een vereiste zijn.

De Schutte Informatisering Hellendoorn Rally is dit jaar 425 km lang en bestaat uit twee etappes die op vrijdag de 17e en op zaterdag de 18e september verreden worden. Er liggen in Twente en Salland zestien proeven klaar die een kleine 165 km op snelheid vertegenwoordigen. De rally start vrijdag 17 september vanaf 19.00 uur bij manege `t Oale Spoor in Hellendoorn. Meer informatie over het Deltion Rallyteam staat op www.deltion.nl/rallyteam.

---