Jimmy Woo resembles the art of life - Re-opening - September 17th 2010

09/09/2010 11:56

Jimmy Woo

Bijzondere reizen, verrijking en spannende ontmoetingen, geven Mr. Woo nieuwe energie en inspiratie om zijn huis in Amsterdam opnieuw in te richten, ruiger en eigenzinniger dan ooit. Geïnspireerd door de combinatie van kennis en liefde voor kunst en materialen en met een geraffineerd gevoel voor de laatste trends in muziek en design.

Het interieur

De signature is ontstaan uit Mr. Woo zijn persoonlijke kijk op de wereld; van Zuid-Afrika, Italie, Azie en LA tot de Belgische brasseries en de disco's uit de jaren zestig tot tachtig. Kort samengevat: LA, Rock & de tachtiger jaren.

Een tipje van de sluier: Casper Reinders, met ondersteunend advies van ontwerper Eric Kuster, koos voor kurk op de muren, maanvormige zit-booths, een met bronskleurige epoxyhars overgoten schedel- en bottenbar van kunstenaar John Breed, meerdere ronde DJ-booths én een laboratorium van Bols genever. De nieuwe kleur: bruin.

Door de hele club hangen tachtig koperkleurige bolle lampen speciaal ontworpen door Maretti en op maat gemaakt. De indrukwekkende lamp boven de trap is van de hand van Thijs Murre. Suède banken, een origineel Perzisch tapijt op de vloer en antieke kasten achter de bar. Tattooartiest Tygo Veldhoen komt met een art-performance op de muur die de boeken ingaat. Architectuur, rock en historie; de foto's van Michael Josephs, geschoten met een traditionele 35mm zwart/wit film, geven een uniek perspectief in de ruimte. Na zeven jaar trouwe dienst overleeft één element de make-over: het fascinerend plafond met meer dan twaalfduizend lampen.

Jimmy Woo heeft zijn compleet eigen stijl -wederom- gevonden. Toonaangevend vakmanschap van kunstenaars heeft de wereld van Mr Woo anno 2010 sexy en rauw gemaakt.

De programmering

Mr. Woo gaat door met waar hij het afgelopen jaar mee is begonnen. Never change something good, zoals de residents: Jaziah, Youri Alexander, Leroy Rey, Joshua Walter, Lars Vegas, The Flexican...

Nieuw in de programmering zijn de meer extroverte clubavonden: zoals Italo Elite, Colors, Rock Nation en co-ops met o.a Beesmunt Sound System, Martin de Waal, Mr Wix en Tom Trago.

Mr Woo's nieuwe lifestyle en hervonden orginaliteit zal terug te vinden zijn in de club die mid september opnieuw haar deuren opent. Eigenzinniger dan ooit.