Beter Eten 2010: Kinderen maken (d)roomtoetje (en eten 't zelf op)

09/09/2010 13:00

Agro & Co Brabant

Persuitnodiging

DEN BOSCH (9 september 2010) - Lekker smullen op Beter Eten 2010. Voor ruim 100 kinderen van vier basisscholen komt op het Beter Eten 2010 Festival in de Brabanthallen (Den Bosch) een droom uit. Ze maken op vrijdag 17 september het grootste toetje van het land; een 5 meter lang toetje gemaakt van verse roompudding , aardbeien en vers fruit die ze nog zelf mogen opeten ook.

De scholieren worden begeleid door Resy van Roessel, landelijk bekend om haar ambachtelijke desserts, en Pierre Wind die een bijzondere 'finishing touch' aanbrengt. Zoals het hoort bij Beter Eten 2010 en de Week van de Smaak - die officieel wordt ingeluid op het festival - gaan er alleen de lekkerste en gezondste producten in het toetje. Zo zit er 50 kilo aardbeien en 20 kilo vers fruit (garnering) in het omvangrijke dessert. Resy van Roessel van Boerderij Van Roessel (Goirle) levert het unieke recept, dat volledig is gebaseerd op producten uit de eigen omgeving. Zelfs de room komt van de eigen koeien van Van Roessel.

Beter Eten 2010

Beter Eten voor Iedereen

Brabanthallen - Den Bosch

17 t/m 19 september

vrijdag 17 september

12.30 - 13.30 uur Afronding (d)roomtoetje door de scholieren

14.00 uur Kinderen eten hun reuzedessert op

locatie: Kindertheater Beter Eten 2010 Festival

www.betereten2010.nl

Als vertegenwoordiger van de media bent u van harte uitgenodigd om het evenement bij te wonen. U kunt zich aanmelden via communicatie@betereten2010.nl.

Over Beter Eten 2010

Beter Eten 2010 is een driedaags food-festival in de Brabanthallen (Den Bosch) waar consumenten de band met hun dagelijkse eten kunnen herstellen. Smakelijke, eerlijke, herkenbare, gezonde en duurzame producten staan op deze gevarieerde beurs centraal. Ruim 10.000 vierkante meter aan stands bieden de kans om te proeven, te ruiken en te beleven. Verder zijn er vele kookdemonstraties en -workshops waar u als consument nuttige tips krijgt hoe u producten het beste kunt behandelen en bereiden.

Beter Eten 2010 is een initiatief van ZLTO, Agro & Co Brabant en Libéma.

Deze ludieke actie werd mede mogelijk gemaakt door Gijs, het grootste streekmerk van Nederland (www.vangijs.nl).





http://www.betereten2010.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redacties (