Gemeente Binnenmaas

Indië-herdenking op de Essenhof in Puttershoek

Op vrijdag 17 september wordt op begraafplaats de Essenhof in Puttershoek de jaarlijkse herdenking bij het Indië-monument gehouden.

Indiëmonument
Het Indië-monument

De plechtigheid begint om 14.30 uur bij het monument, met muziek van muziekvereniging Binnenmaas. Burgemeester mr. drs. A.J. Borgdorff en de heer G. de Jong, erevoorzittter van de Vereniging Oud Militairen Indië- en Nieuw Guineagangers Zuid-Holland Zuid (VOMI) zullen spreken.

De openbare basisschool De Pijler uit Maasdam heeft het Indië-monument geadopteerd. Leerlingen van groep 8 leggen om ca. 15.00 uur bloemen en houden een voordracht. Een zangeres zal You raise me up ten gehore brengen. De plechtigheid eindigt om ca. 15.30 uur met een defilé langs het monument.

Nieuwe veteranen zijn welkom

Gemeente Binnenmaas heeft in samenwerking met het Comité Indië-monument Binnenmaas ook de zogeheten nieuwe veteranen voor deze bijeenkomst uitgenodigd. De nieuwe veteranen zijn de mannen en vrouwen die uitgezonden zijn naar bijvoorbeeld Libanon, voormalig Joegoslavië, Tsjaad, Soedan of Afghanistan. Burgemeester Borgdorff zal in zijn toespraak daaraan refereren.

Bent u veteraan en heeft u geen uitnodiging ontvangen? Neem dan contact op met het gemeentehuis via tel. 078 673 91 01. U bent hartelijk welkom.