Gemeente Boskoop


PERSBERICHT 10.41 - Culturele kaart gelanceerd tijdens VIVA Boskoop feest

VIVA Boskoop feest wordt georganiseerd door de gemeente in samenwerking met het Op vrijdag 17 september wordt tijdens de braderie het 'VIVA Boskoop feest' gehouden. Het verenigingsleven. Iedereen is van harte welkom op dit gratis feest, dat plaatsvindt van 15.00 tot 19.00 uur op het parkeerterrein achter de Albert Heijn. Bovendien zal burgemeester Coos Rijsdijk tijdens het feest om 16.00 uur de culturele kaart feestelijk `lanceren' met een ballonnenwedstrijd.

Wat is het VIVA feest?
VIVA staat voor: Voor Iedereen, Van Allemaal. Op het VIVA feest kun je kennis maken met andere inwoners, verenigingen en instellingen uit Boskoop. Zij geven workshops, uitvoeringen en er zijn activiteiten waar je zelf aan mee kunt doen. Zo is er voor de kinderen onder andere een luchtkussen, een voorleeshoek en een speelhoek. Voor jongeren worden bijvoorbeeld sportdemonstraties gegeven waaraan zij deel kunnen nemen. En voor volwassenen is het onder andere mogelijk om zich aan te melden als vrijwilliger voor een vereniging of instelling óf om meer te weten te komen over het Boskoopse verenigingsleven. Naast demonstraties, workshops én gezelligheid, vinden de bezoekers van het feest ook informatie over de mogelijkheden die er zijn om `mee te doen', als iemand bijvoorbeeld een lichamelijke beperking of beperkte financiële middelen heeft.

Culturele kaart
De culturele kaart is een gedeelte van de gemeentelijke website, waarop informatie te vinden is over allerlei culturele verenigingen in Boskoop. Van muziek tot theater en van beeldende vorming tot museum. Naast informatie over verenigingen biedt de culturele kaart ook een evenementenkalender met een overzicht van alle activiteiten waaraan u kunt deelnemen. De gemeente heeft samen met culturele organisaties in Boskoop deze culturele kaart ontwikkeld. Op deze manier is gehoor gegeven aan de wens van organisaties en inwoners om de vele activiteiten en organisaties in Boskoop zichtbaar te maken. De digitale culturele kaart wordt op dit moment door de verenigingen en culturele instanties gevuld. Zij houden de gegevens in de toekomst ook zelf up-to-date.

Ballonnenwedstrijd
De Culturele kaart wordt `gelanceerd' door middel van het loslaten van ballonnen voor een ballonnenwedstrijd. Vanaf 15.30 uur kunt u hiervoor een kaartje ophalen en deze aan een ballon bevestigen. Rond 16.00 uur worden de ballonnen op het teken van burgemeester Coos Rijsdijk opgelaten. Aan de wedstrijd zijn voor de ballonnen die het verst komen, leuke culturele prijzen verbonden:

1e prijs: Cursus of workshop naar keuze bij Boskoop Creatief t.w.v. EUR
50,00;

2e prijs: 2 proeflessen bij Chr. Muziekvereniging Concordia Boskoop of Harmonie Excelsior t.w.v. EUR 25,00;

3e prijs: DVD/Games leentegoed bij Bibliotheek de Groene Venen t.w.v. EUR 10,00.