Doorbraak in psychotherapieland

14/09/2010 15:14

TA Academie

Amersfoort, 12 september 2010

Nadat de Nederlandse TA academie twee jaar geleden erkend is door de European Association for Psychotherapy (EAP), gaat nu de gloednieuwe Opleiding TA psychotherapie (Transactionele Analyse als behandelmethode) van start.

In veel Europese landen werken reeds psychotherapeuten met het European Certificate of Psychoterapy (ECP). Het ECP is een Europese kwaliteitsregistratie ontwikkeld en bewaakt door de EAP. Steeds meer verzekeringsmaatschappijen in Europa gaan over tot erkenning van het Europese certificaat. In Nederland ontstaat zo, naast de BIG registratie voor psychotherapeuten, een tweede groep erkende therapeuten.

Wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van psychotherapie toont keer op keer aan dat de effectiviteit van de therapie vooral ligt in de wijze waarop de therapeut een (helende) professionele relatie weet aan te gaan met de cliënt. Binnen de door de EAP erkende opleidingen wordt daar zorgvuldig en uitvoerig bij stil gestaan.

De basisopleiding aan de TA academie duurt drie jaar. Er is vervolgens een vierde jaar waarin de deelnemers zich voorbereiden op het internationale TA examen. De opleiding is ontwikkeld door en staat onder supervisie van de Nederlandse psychiater dr. Moniek Thunnissen, TSTA.

De opleiding is bedoeld voor gedragswetenschappers zoals psychologen en artsen en voor HBO opgeleide professionals in de psychosociale dienstverlening.

Het is bij uitstek een kans voor hen die al langer een dergelijke opleiding willen volgen maar in de reguliere GZ-opleidingen niet aan bod of aan hun trekken komen.

De eerste groep van 13 deelnemers wordt op 17 september a.s. feestelijk welkom geheten op de campus van de academie in Soesterberg.





http://www.ta-academie.nl