Gemeente Zutphen

veel belangstelling voor Drive Xperience

The Drive Xperience die aankomend weekend door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG) wordt georganiseerd in Zutphen levert veel aanmeldingen op. Zowel de vrijdag als de zaterdag zit inmiddels bijna vol. Wethouder Patricia Withagen is zaterdagmorgen om 9.15 uur aanwezig om de aftrap van die dag te doen, waarna zij tevens de eerste `noodstop' zal maken.

The Drive Xperience is een spannende en leerzame `Praktijkdag voor Jonge Autorijders' die tussen de 3 maanden en 2 jaar geleden hun rijbewijs hebben gehaald. De praktijkdag is een unieke gelegenheid om zelf te ervaren hoe goed je kunt autorijden en wat je nog kan verbeteren.

Deelname is helemaal gratis en de auto's worden beschikbaar gesteld door de organisatie. De auto's voor het maken van noodstops heeft Verkeersschool Voskamp uit Warnsveld voor deze praktijkdagen beschikbaar gesteld. De auto's waarmee een stadsrit wordt gemaakt, worden beschikbaar gesteld door de instructeurs die de organisatie heeft ingeschakeld. Per dag kunnen er maximaal veertig deelnemers meedoen.

De eerste lichting wordt vrijdag 17 september om 13.00 uur ontvangen bij de vestiging van Provincie Gelderland aan de Vordenseweg 5a in Warnsveld. Zaterdag worden de deelnemers om 9.00 uur verwacht.

Meer informatie is te vinden op www.thedrivexperience.nl en www.jongeautorijders.nl