Gemeente 's-Hertogenbosch

15-09-2010
Beter Eten Festival

Foto Bossche Koekwaus
Van vrijdag 17 september tot en met zondag 19 september vindt in het gloednieuwe congrescentrum `1931' bij de Brabanthallen een driedaags festival plaats rondom eten. Op dit festival Beter Eten kunt u proeven, koken en shoppen en genieten van kookdemonstraties, kooktheater met topkoks, multiculturele keukens en live entertainment.

Ook voor kinderen is er allerlei vertier: kinderkooklessen, fruitproeverijen, schmink, speelkussens en smakelijke speurtochten. Op 17 september maken kinderen hun (d)roomtoetje: een gigadessert van 90 liter room, 50 kilo aardbeien en 15 kilo vers fruit!

Week van de Smaak
Daarnaast vindt deze week de kick-off plaats van de landelijke `Week van de Smaak'. Die is tot en met zondag 26 september. Ook 's-Hertogenbosch doet hier volop aan mee want de stad is dit jaar immers Hoofdstad van de Smaak. In de Week van de Smaak zijn er vele activiteiten die draaien om smaak, ambachtelijke bereiding, streekspecialiteiten en biologische topproducten. Van proeverijen, speciale menu's in restaurants tot smaakstraatfeesten en debatten. Via www.denboschsmaakmakend.nl vindt u alle deelnemers aan de Week van de Smaak. De spectaculaire finale met de grootste biologische picknick aller tijden is op zondag 26 september in het centrum van 's-Hertogenbosch.