Gemeente Kampen

Nieuwe plaats voor kunstwerk `de fluitspeelster'

16-09-2010

Herinrichting stadstuin Keizerkwartier afgerond Wethouder van cultuur Jan Wieten onthult op vrijdag 17 september om 16.30 uur in de stadstuin Keizerkwartier in de binnenstad van Kampen het kunstwerk; `de fluitspeelster' van kunstenaar Thomas Rodr. Hiermee krijgt het kunstwerk een nieuwe plaats. Vanaf 1980 tot 2005 stond het beeld in de Stadsgehoorzaal. Met de herplaatsing van `de fluitspeelster' is ook de herinrichting van deze stadstuin en speelplek voltooid.

Herinrichtingsplan
Het herinrichtingsplan voor de stadstuin Keizerkwartier is gemaakt in overleg met de buurtbewoners en de wijkvereniging Binnenstad. De oude inrichting dateerde nog uit de jaren '70 toen het Keizerkwartier volledig opnieuw werd ingericht. Er waren toen onder andere een Jeu de Boulesbaan en enkele speeltoestellen geplaatst. Die inrichting was in de loop van de jaren verouderd en dringend aan vervanging toe. De uitvoering van het herinrichtingsplan is in 2009 begonnen en in de zomer van 2010 gereed gekomen. De totale investering bedraagt ongeveer EUR 40.000.

Kokertje met namen
Samen met omwonenden is er een recreatieve groene plek van gemaakt voor bewoners en bezoekers. Hier kun je spelen en genieten van de rust, het groen en het nieuwe beeld in deze stadstuin. In november 2009 heeft de toenmalige wethouder Jan Kattenberg samen met bewoners en het wijkteam Groen van de gemeente Kampen in de stadstuin enkele nieuwe bomen geplant. Onder één van die bomen is een kokertje in de kleuren van Kampen geplaatst met de persoonlijke gegevens van de direct omwonenden uit de Herensmitsteeg en de Keizerstraat.

Wandeling en film stadstuinen
Het Keizerkwartier is niet de enige stadstuin in de binnenstad die is heringericht. In de afgelopen jaren zijn ook het Hof van Breda, Espagnol, Van Dijk's Boekhuis en De Smidse opgeknapt. Op www.kampen.nl/wijkbeheer/binnenstad staat een wandeling langs deze gemeentelijke stadstuinen. Verder heeft de gemeente Kampen een film over deze stadstuinen gemaakt. Die werd in het voorjaar 2010 voor de eerste keer vertoond tijdens de wijkplatformbijeenkomst Binnenstad.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |