Dura Vermeer Verbeteren'

Tiel - 17 september 2010

Dura Vermeer Bouw Rosmalen doet eerste pilot `Duurzaam Verbeteren'

Woningcorporatie SCW Tiel heeft Dura Vermeer Bouw Rosmalen de opdracht gegund om volgens het Duurzaam Verbeteren concept woningen aan de Jelis van Riemsdijklaan te Tiel aan te pakken.

In het voorjaar van 2010 heeft Dura Vermeer het Duurzaam Verbeteren concept toegelicht bij de corporatie. Hierop hebben zijn Dura Vermeer in de gelegenheid gesteld een tiental woningen daterend uit bouwjaar 1962 als pilotproject voor beide partijen uit te werken.

Vraagstelling SCW
De vraagstelling van de corporatie is de woningen te verbeteren van het huidige energielabel D naar label B. Daarnaast werd er een functiewijziging doorgevoerd van eengezinswoning naar starterwoning. Dit wordt gerealiseerd door een slaapkamer op te offeren voor een nieuwe, ruimere badkamer.

Uitwerking Dura Vermeer en Advin
Van de woningen zijn bouwkundige opnamen gemaakt waarbij de uitgangspunten voor de renovatie zijn vastgelegd door beide partijen. Dura Vermeer heeft Advin betrokken voor het uitwerken van de verschillende verbeterpakketten waarbij de investeringen en de energieprestatiewaardeverbetering in kaart zijn gebracht. Door deze verschillende pakketten en het stappenplan te presenteren aan de corporatie waarbij rekening is gehouden met de bewoonde toestand tijdens de uitvoering, heeft Dura Vermeer Bouw Rosmalen het vertrouwen gewonnen bij de corporatie en de opdracht gegund gekregen.

Vervolg
SCW Tiel heeft na aanleiding van de getekende offerte subsidie aangevraagd. Voorjaar 2011 wordt gestart met het duurzaam verbeteren om uiteindelijk voor de zomer 2011 te kunnen opleveren. Indien het pilotproject door beide partijen als positief wordt ervaren, zou Dura Vermeer in aanmerking kunnen komen voor het Duurzaam Verbeteren van overige woningen binnen de woonwijk.