Gemeente 's-Hertogenbosch

17-09-2010
Gemeente en MEE zetten samenwerking voort

De gemeente en MEE regio 's-Hertogenbosch zetten zich al jaren succesvol in voor inwoners met een beperking. Reden genoeg om de samenwerking voort te zetten en uit te breiden. Op 16 september tekenden wethouder Ton van Bussel en regiodirecteur Ellen Forbes van MEE eensgezind een nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor twee jaar.

Kwetsbare bewoners
De gemeente richt zich op alle kwetsbare bewoners die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, daarom is er onder meer een Wmo-loket. MEE is een onafhankelijke organisatie. Zij helpt mensen met een beperking zo zelfstandig en goed mogelijk mee te doen in onze samenleving. Bij MEE kunnen mensen terecht met een lichamelijke of verstandelijke beperking, een chronische ziekte of een vorm van autisme met vragen over bijvoorbeeld wonen, werken, vrije tijd, onderwijs, financiële regelingen of opvoeding.

Afspraken
MEE adviseert de gemeente bij het gemeentelijk beleid voor mensen met beperkingen, vooral bij het opstellen van het Wmo-beleidsplan. MEE neemt deel aan overlegvormen binnen de gemeente en werkt samen met de consulenten van het Wmo-loket. Ook heeft MEE een opvoedadviesspreekuur in het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Bereikbaarheid MEE
Inwoners zijn van maandag tot en met vrijdag welkom op het hoofdkantoor van MEE, Sint Teunislaan 3, tl. (073) 640 17 00 of info@meedenbosch.nl. Met vragen over opvoeding kunnen ze ook terecht bij het spreekuur van MEE in het Centrum voor Jeugd en Gezin, Hinthamerstraat 145, tel.(073) 614 93 27. Meer informatie over MEE: www.meedenbosch.nl.