Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 17-09-2010

Hennepkwekerij aangetroffen

LEUSDEN De politie heeft donderdagmorgen 16 september een hennepkwekerij aangetroffen op de Arnhemseweg.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie namen de agenten, rond 09.00 uur, een kijkje bij de woning. Na enig klim- en klauterwerk konden de agenten via een raam op de eerste etage in de woning kijken. Zij zagen vervolgens dat er een volledig ingerichte hennepkwekerij aanwezig was en besloten de woning te betreden. In de woning bevonden zich twee verdachten die beiden werden aangehouden. Het ging om een 30-jarige inwoner van Leusden en een 35-jarige kompaan uit Beverwijk.

Bij onderzoek van de kwekerij bleek dat er 550 planten stonden en dat er sprake was van diefstal van elektriciteit. De kwekerij werd geheel ontmanteld en de planten vernietigd. De beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het arrestantencomplex in Houten.

Babbelaars

AMERSFOORT Op donderdag 16 september waren er op de Van Spilbergenstraat en de Scheltussingel verdachten actief die een babbeltruc gebruikten om in de woning te komen.

Rond 15.45 uur kreeg de politie de melding dat de bewoner van een woning op de Van Spilbergenstraat de twee babbelaars in haar woning had gehad maar dat de 73-jarige bewoonster kans had gezien hen de deur uit te werken voordat zij een diefstal konden plegen. De onbekende mannen waren in de woning gekomen door om een telefoonboek en een glaasje water te vragen. Eenmaal in de woning verzocht één van hen even naar toilet te mogen. Het slachtoffer hoorde vervolgens dat een lade van het meubilair werd geopend en vertrouwde het niet meer. Zij zag dat één van de verdachten van de trap afkwam en eiste van de mannen direct de woning te verlaten.

Bij onderzoek bleek dat verdachten, met hetzelfde signalement, een dergelijke babbeltruc rond 15.00 uur ook hadden gebruikt bij een woning op de Scheltussingel. Ook daar doorzag de bewoonster hun voornemen om binnen te komen en kon een diefstal worden voorkomen.

Van de mannen is het navolgende signalement bekend:


- Getint uiterlijk, groot en corpulent postuur, zwart haar dat netjes was gekapt en gekleed in een blauwe spijkerbroek en donker jack.

De politie waarschuwt de bewoners van Amersfoort alert te zijn op babbeltrucs en adviseert om geen onbekenden in de woning te laten. Bij een heterdaad- of verdachte situatie wordt u verzocht te bellen met het alarmnummer 112.

Openlijke geweldpleging

LEUSDEN De politie heeft donderdagmiddag een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de verdachten van een openlijke geweldpleging op de Lijsterbeslaan.

Rond 16.00 uur kreeg de politie de melding dat een 33-jarige vrouw werd geslagen en geschopt op de locatie voormeld. Dit gebeurde naar aanleiding van het verzoek van de vrouw aan de jongens om zich te verwijderen van een terrein waar zij niets te zoeken hadden. De twee jongens waren het hier kennelijk niet mee eens en scholden de vrouw uit. Toen het slachtoffer aangaf de politie te bellen werd zij naar de grond gewerkt en geslagen en geschopt.

Omdat van de inmiddels gevluchte verdachten een bruikbaar signalement bekend was, werd Burgernet geactiveerd. Dit leidde tot de melding dat de mogelijke verdachten zich ophielden bij een bushalte op de Asschatterweg. Agenten spoeden zich in die richting en hebben de jongens aangetroffen en gecontroleerd. Zij bleken echter niet betrokken te zijn bij de openlijke geweldpleging.

De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de twee verdachten en beschikt over het navolgende signalement:


- Eén jongen, gekleed in een lichtkleurig vest, had een fors postuur, 1.80 meter lang, ongeveer 16 jaar oud, blank uiterlijk en bruin haar.


- De tweede jongen, gekleed in een blauw jack, was slank van postuur en eveneens rond de 1.80 meter lang. Hij had een blank uiterlijk en blond haar. Deze verdachte droeg ook een donkerkleurige baseballcap en had opvallende oorbellen in beide oren.

De politie verzoekt eventuele getuigen, en/of personen die menen de identiteit van de verdachten te kennen, te bellen met de politie Leusden via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan via het meldingsnummer 0800-7000.

Aanhouding voor dronkenschap

AMERSFOORT De politie heeft donderdagavond een 54-jarige Amersfoorter aangehouden voor openbare dronkenschap.

Rond 19.15 uur kwam de melding dat de man zich vervelend gedroeg bij een horecagelegenheid op de Hellestraat. Dit leidde ook tot enig duw- en trekwerk met de uitbater van de gelegenheid. Agenten die ter plaatse kwamen constateerden dat de verdachte behoorlijk aan Bacchus geofferd had en nauwelijks te verstaan was. Hij werd aangehouden voor openbare dronkenschap en ter ontnuchtering ingesloten.

Tegen de Amersfoorter wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte aangehouden voor bedrijfsinbraak 2009

AMERSFOORT De politie heeft op 13 september een 38-jarige Amersfoorter aangehouden op verdenking van het plegen van een bedrijfsinbraak op 19 september 2009. De man kwam bij de politie in beeld op grond van aangetroffen sporen van de verdachte bij deze inbraak op de Kosmonaut in de wijk Nieuwland.

Uit het spoor werd door het NFI te Rijswijk een DNA spoor aangetroffen. Vervolgens bleek het DNA een combinatie te hebben met een verdachte uit de DNA-databank. Hij werd daarop aangehouden. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt en het dossier wordt overgedragen aan justitie voor verdere behandeling.