Politie Haaglanden

Persberichten 17 september

Haaglanden, 17-09-2010

Getuigen gezocht: straatroof Mient
Den Haag Een 15-jarige Hagenaar was donderdag 16 september om 21.15 uur slachtoffer van een straatroof. De jongen liep, samen met een vriendje, op de Mient tussen de Kamperfoeliestraat en de Valkenboskade. Een nog onbekende man haalde de jongens in, vroeg om hun geld en om een mobiele telefoon. De man dreigde daarbij met een vuurwapen. De Hagenaar gaf zijn mobiele telefoon af en rende weg in de richting van de Weimarstraat. Het is onduidelijk in welke richting de dader wegliep. Hij was vermoedelijk van Hindoestaanse afkomst, ongeveer 20 jaar en
1.80 meter lang. Hij had een normaal postuur en naar achteren gekamd haar in een staartje. Hij droeg een driekwart zwarte of bruine jas, een blauwe spijkerbroek en schoenen van het merk Nike Air Max. Hebt u iets gezien of heeft u informatie die kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Segbroek via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan met M, via telefoonnummer 0800-7000.

Hennepkwekerij in woning
Den Haag In een woning op de Conradkade troffen agenten donderdag 16 september om 10.52 uur een hennepkwekerij aan. De politie nam in totaal 763 planten en bijbehorende apparatuur in beslag. Een 58-jarige Hagenaar moest als verdachte mee naar het politiebureau.

Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Vechtersbazen aangehouden
Den Haag Surveillerende politieagenten werden donderdagavond 16 september aangesproken dat bij een café aan de Prinsestraat zou worden gevochten. Bij het café aangekomen, zagen de agenten hoe twee mannen een derde man in elkaar sloegen. Een omstander die de man te hulp wilde schieten, kreeg ook de nodige klappen. Hierop hielden de agenten de twee vechtersbazen, een 46-jarige man uit Voorschoten en een 41-jarige Hagenaar aan. De Hagenaar verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. De mishandelde mannen, Hagenaars van 22 en 29 jaar oud, deden aangifte. De politie stelt een onderzoek in naar de aanleiding van deze mishandeling.

Verdovende middelen
Den Haag Op camerabeelden zagen politieagenten donderdagochtend 16 september om 10.20 uur dat een man iets doorgaf aan twee andere mannen. Omdat de agenten het vermoeden hadden dat de mannen verdovende middelen uitwisselden, besloten ze de drie te controleren. Via hun portofoons hoorden de agenten dat de drie verdachten in de Van Hogendorpstraat liepen. Daar controleerden de agenten de drie mannen, Hagenaars van 43,40 en 16 jaar oud. Bij die controle bleek dat de 16-jarige acht bolletjes met verdovende middelen bij zich had. Tijdens het verdere onderzoek naar de verdovende middelen controleerde de politie donderdagmiddag om 16.00 uur een personenauto met daarin een familielid van de 16-jarige jongen. Deze vrouw, een 30-jarige Haagse en een 23-jarige Haagse die bij haar in de auto zat, werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het vervaardigen van drugs. De politie onderzoekt deze zaak.

Deurwaarder komt er niet in
Den Haag Een 30-jarige man weigerde donderdag 16 september om 15.00 uur een deurwaarder in zijn woning aan de Meppelweg toe te laten. Nadat de deurwaarder aanbelde, stormde de man naar buiten en viel de deurwaarder aan door hem te slaan en te schoppen. De gealarmeerde politie ging naar de woning waar de man zich had verschansd. Eenmaal in de woning konden agenten de man aanhouden. Omdat de man hevig verzet pleegde, en alles in het werk stelde om niet mee te hoeven naar het politiebureau, moesten de agenten pepperspray gebruiken om de man tot rust te krijgen. De 39-jarige deurwaarder hield aan het incident een pijnlijke kaak over.

Langzaam over de trambaan
Den Haag Een 74-jarige man kreeg donderdag 16 september om 21.15 uur een proces verbaal omdat hij zeer langzaam in zijn auto, - met een richtingaanwijzers aan -, over de trambaan reed op de Laan van Meerdervoort. Onderweg stopte de man meerdere keren en bleek hij vervolgens moeite te hebben met het inparkeren van zijn auto. De man moest blazen om te controleren of hij onder invloed was van alcohol. Dat bleek het geval. Het resultaat was 570 ugl en daarom mocht de man zes uur geen auto meer besturen. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille).

Fietser door rood
Leidschendam Een 13-jarige fietser raakte donderdag 16 september om 17.10 uur lichtgewond bij een ongeval op de Kerkstraat. De jongen negeerde een rood verkeerslicht en kwam daarna in botsing met een personenauto bestuurd door een 66-jarige inwoner uit Pijnacker. Het slachtoffer klaagde over pijn in zijn rug. Na controle door de GGD kon hij weer verder.

Misdaad loont niet
Wassenaar Politieagenten zagen donderdag 16 september om 13.00 uur dat een 31-jarige man uit Broek op Langedijk zich verdacht gedroeg bij zijn auto op de Katwijkseweg. Toen zij de man aanspraken, bleek dat de man de kentekenplaten van zijn auto had omgedraaid. Als verklaring voor zijn gedrag gaf de man aan dat hij geen geld had en wilde gaan tanken zonder daarvoor te gaan betalen. Toen de agenten bij een nabij gelegen tankstation informeerden, bleek dat de man daar enige weken ook had getankt en tot op heden daar niet voor betaald had. Hij kreeg een proces-verbaal wegens verduistering en het dringend advies van de agenten om dan maar de fiets te nemen.

Fietsendieven actief in Maasdijk
Maasdijk In de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 september wisten onbekende(n) bij drie woningen in Maasdijk fietsen mee te nemen. Na de nacht ontdekten drie bewoners van de Callenburghstraat (twee maal) en van de Zoutmanstraat dat enkele fietsen uit bergingen waren weggenomen. Bij een schuur aan de Callenburghstraat werden vanuit een onafgesloten schuur drie vrij nieuwe fietsen weggenomen. Uit de schuur van de buren werden vervolgens twee fietsen weggenomen. Hoewel in dit laatste geval de fietsen in de schuur wel op slot stonden, was de schuur zelf niet afgesloten. In dit geval wisten de dieven over een tuinmuur te klimmen om de fietsen weg te nemen. Bij de woning aan de Zoutmanstraat werden eveneens twee fietsen uit een schuur weggenomen. De politie stelt een onderzoek in vraagt aan het publiek om in ieder geval de kans op inbraak en diefstal zo klein als mogelijk te houden. Deuren dicht en uiteraard afgesloten. De politie sluit niet uit dat de dader(s) gebruik gemaakt hebben van een voertuig waarin de fietsen vervoerd konden worden. Hebt u informatie die de politie kan helpen om eventueel de fietsen terug te vinden? Bel Bureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Tumult bij ontruiming
Delft Twee broers uit Delft belandden donderdag 16 september om 13.30 uur aan het politiebureau. De broers (19 en 21-jaar) kregen vanwege huurachterstand bezoek van een deurwaarder. Politieagenten die de deurwaarder vergezelden, kregen van de mannen verbaal de volle laag en werden onder andere uitgescholden voor kankerhomos. De agenten hielden dan ook beide heethoofden aan. Aan het bureau bleek dat de 19-jarige man ook nog 48 dagen gevangenisstraf had openstaan. Hij moest dan ook blijven. Zijn 21-jarige broer mocht na ontvangst van een proces-verbaal wegens belediging het bureau weer verlaten.

Geweld tegen politieagenten
Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren kan worden verdubbeld.

Joint met nare bijsmaak
Delft Politieagenten die donderdag 16 september om 18.45 uur een 24-jarige Zoetermeerder op de Brabantse Turfmarkt aanspraken omdat de man een joint aan het roken was, hielden de man uiteindelijk aan. Na controle van zijn persoonsgegevens, bleek dat de man nog één maand gevangenisstraf tegoed had. Hij werd dan ook direct ingesloten.

Op gestolen fiets
Pijnacker Politieagenten zagen donderdag 16 september om 15.20 uur een 21-jarige plaatsgenoot rijden op een fiets. De agenten zagen dat op de fiets geen slot aanwezig was. Toen zij met de man een praatje maakten, bleek dat de fiets twee jaar geleden in Friesland was gestolen. De agenten hielden de 21-jarige aan. Aan het bureau verklaarde de man dat hij de fiets had geleend van een eveneens 21-jarige vriend. Toen deze vriend aan het bureau was ontboden, verklaarde de man dat hij de fiets had gestolen bij het NS-station. Laatst genoemde kreeg een proces-verbaal wegens diefstal.

Fietser gewond
Delfgauw Een 13-jarige fietser raakte donderdag 16 september om 17.10 uur lichtgewond bij een ongeval op de Zuidpoldersingel. De jongen werd aangereden door een personenauto bestuurd door een 38-jarige inwoner uit Delfgauw. Vermoedelijk zag de 38-jarige vrouw de jongen over het hoofd. Het slachtoffer klaagde over pijn in zijn knie. De GGD vervoerde het slachtoffer ter controle naar het ziekenhuis.

Onder invloed te water
Zoetermeer Politieagenten zagen vrijdag 17 september kort na middernacht dat in het water langs de Moeder Teresasingel een auto lag. In de auto zat een 47-jarige Zoetermeerder. Toen de agenten de man aanspraken, bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies aan het bureau 745 ugl en moest ook zijn rijbewijs inleveren. Hoe de man van de weg raakte is niet duidelijk, mogelijk speelde zijn alcoholgebruik hem parten.

Alcohol in verkeer
De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille).