Gemeente de Waard


Open brief aan de inwoners van Liesveld

Liesveld, september 2010

Aan de inwoners van Liesveld,

Op het moment dat u dit leest, ben ik geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Zuidplas. Velen van u mochten mijn vrouw en ik vorige week gedag zeggen tijdens mijn afscheidsreceptie in Het Arsenaal in Nieuwpoort. Maar heel graag richt ik mij nog kort tot alle inwoners met deze open brief.

Op 1 december 2004 werd ik geïnstalleerd als burgemeester van Liesveld en werd daarmee de jongste burgemeester van Nederland. De afgelopen jaren heb ik mij, met beste kunnen, ingezet voor de gemeente Liesveld en haar gemeenschap. Nu, bijna zes jaar later, mag ik burgemeester zijn van een nieuw gevormde gemeente die vier maal zo groot is.

Deze ontwikkeling heb ik alleen kunnen doormaken door het vertrouwen en de positieve houding die ik van u mocht ontvangen. Ik dank u allen hiervoor. Met plezier kijk ik terug op de vele gesprekken die ik voerde met inwoners, bedrijven en instellingen. Er was sprake van goede persoonlijke relaties, zelfs als we het functioneel met elkaar oneens waren. Ik dank ook de gemeenteraad, collegabestuurders en de ambtelijk medewerkers voor de goede samenwerking, want zonder hen kan een burgemeester niet functioneren.

Met trots kijk ik op de afgelopen zes jaar terug. Het was niet altijd makkelijk vanwege lastige beslissingen die nodig zijn, waarbij je weet dat je mensen en instellingen treft die dat niet verdienen. Ook waren er moeilijke gesprekken en incidenten die soms op het pad van een burgemeester komen. De mentaliteit van Liesvelders en de opbouwende houding van vrijwel iedereen gaven mij hierbij veel steun. Net als de vele fijne persoonlijke contacten tijdens bijvoorbeeld huwelijksbezoeken en jubilea die mijn vrouw Jantine en ik brachten.

Jantine, onze kinderen en ik voelden ons altijd goed in de gemeenschap opgenomen en voelden ons echt welkom na onze verhuizing naar Liesveld. En nu ook weer de mooie reacties op mijn benoeming in de vorm van kaarten, handdrukken en felicitaties op straat maakten indruk op ons. Wij wensen iedereen in Liesveld het allerbeste en alle goeds. Met de komst van de nieuwe gemeente Kinderdijk, hebben wij daar alle vertrouwen in.

Met hartelijke groet, mede namens Jantine,

Gert-Jan Kats