Politie Drenthe

Vrijdag 17 september 2010

Provincie Drenthe, 17-09-2010

Politie controleert bromfietsers

EMMEN De politie heeft donderdagmorgen bromfietsers in Emmen gecontroleerd. Op de Meerdijk en op de Kerkhoflaan zijn in totaal 109 bromfietser gecontroleerd. Hiervan hebben 42 bromfietser een proces-verbaal gekregen omdat zij niet voldeden aan de toegestane constructiesnelheid. 6 bromfietsers zijn bekeurd voor het niet correct dragen van de helm, 1 bromfietser voor een gladde achterband, 1 bromfietser had geknoeid met de begrenzer, 1 bromfietser kon het rijbewijs niet tonen en 1 bestuurder had de kentekenplaat niet goed bevestigd. Daarnaast is 1 bromfiets in beslag genomen voor technisch onderzoek.

Politie houdt alcoholcontrole rondom sportkantines

ZUID WEST DRENTHE De politie heeft afgelopen zaterdag verschillende alcoholcontroles gehouden rondom sportkantines in Zuidwolde, Linde, Kerkenveld en Hoogeveen. In totaal zijn er 58 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Bij 5 bestuurders bleek dat zij wel hadden gedronken, maar niet boven de norm van 0,5 promille of voor een beginnend bestuurders 0,2 promille uitkwamen.

Politie houdt man aan met namaakvuurwapen

BEILEN De politie heeft donderdagavond op de Brinkstraat een 17-jarige jongeman uit Wijster aangehouden voor het in het bezit hebben van een namaakvuurwapen. De politie had een melding gekregen en trof ter plekke de jongeman aan. De jongen had inderdaad een namaakvuurwapen in zijn bezit en werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en proces-verbaal werd opgemaakt.

Politie houdt man aan voor rijden onder invloed alcohol

HOOGEVEEN De politie heeft donderdagavond op de Rembrandtstraat een 57-jarige automobilist uit Havelte aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man werd ter controle aan de kant van de weg gezet en moest een blaastest ondergaan. De test gaf aan dat de man alcohol had gedronken. De man werd aangehouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau. Via een ademanalyse scoorde de man 420 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur opgelegd.

Aanrijding auto en fiets

HOOGEVEEN Op donderdagmiddag heeft op de kruising tussen de Schutlandenweg en de Biesbosch een aanrijding tussen een bestelauto en een fiets plaatsgevonden. Ter plekke troffen agenten een 11-jarig meisje uit Hoogeveen aan. Het meisje verklaarde tegenover de agenten dat ze al fietsend de Schutlandenweg wilde oversteken in de richting van de Biesbosch. Op de Schutlandenweg reed een 38-jarige man uit Hoogeveen in een bestelauto. De automobilist kwam in botsing met de fietser op een fietsovergang. Het meisje raakte lichtgewond aan haar hoofd en werd ter plekke door ambulancepersoneel onderzocht, ze mocht vervolgens naar huis. De automobilist raakte niet gewond.