Politie Hollands Midden

Boskoop - Automobilist krijgt meerdere processen verbaal

Boskoop, 17-09-2010 o Een 41-jarige automobilist uit Boskoop heeft donderdagmorgen 16 september meerdere processen verbaal gekregen.

De bestuurder werd op de Zijde betrapt door medewerkers van het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden toen hij niet-handsfree zat te bellen. De automobilist werd staande gehouden en kreeg een bekeuring van 160 euro. Tijdens het uitschrijven van de bekeuring werd bij de bestuurder een alcohollucht geroken waarna er van hem een eerste blaastest werd afgenomen. De bestuurder blies een F-indicatie op het blaasapparaat en werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij 1025 ug/l, terwijl de limiet 220 ug/l is. Aangezien de man ook werd verdacht van het rijden zonder rijbewijs kon dat niet worden ingevorderd. Voor het rijden zonder rijbewijs wordt ook proces-verbaal opgemaakt.

De verdachte bleek al eerder herhaaldelijk te zijn aangehouden voor rijden onder invloed. Daarnaast bleek de verdachte nog zestien dagen hechtenis uit te moeten zitten wegens een eerdere veroordeling voor het rijden onder invloed. Naast die zestien dagen stond er nog in totaal 1.640 euro aan boetes open (of 31 dagen hechtenis). Hoofdzakelijk voor het rijden onder invloed, rijden tijdens een rijverbod en rijden tijdens een ontzegging.