Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen van twee berovingen

Best, 17-09-2010 o De politie is op zoek naar getuigen van twee berovingen in Best.

Eerste beroving
Donderdagavond rond 20.40 uur werd een 48-jarige vrouw uit Best op de Meester C. Goselingstraat beroofd van haar bruine handtas. Dat gebeurde door een man tussen de 18 en 20 jaar oud met een blanke huidskleur. Hij droeg een zwarte/donkerkleurige jas en had een witte/lichtgekleurde pet op zijn hoofd. Nadat hij de tas uit de handen van de vrouw had gerukt, is hij er op een fiets vandoor gegaan in de richting van de Willem de Zwijgerweg. De politie heeft na de beroving een SMS-Alert uitgestuurd waarin om getuigen werd gevraagd.

Tweede beroving
Vrijdagochtend rond 0.25 uur werd op de Kapelaan H G M Koopmansstraat een 54-jarige vrouw uit Best van haar gekleurde handtas beroofd. Dat gebeurde door een man tussen de 12 en 17 jaar met een blanke huidskleur. Hij is tussen 1,60 en 1,70 meter lang, heeft een mager/smal gezicht en donkerblond/bruin haar. De man droeg een wit/beige jas en een spijkerbroek. Hij trok de tas uit de handen van de vrouw en ging er op een fiets vandoor in de richting van de Prinses Beatrixlaan. De vrouw viel door de beroving op de grond en bezeerde daardoor een knie en een pols.

Getuigenoproep
De politie onderzoekt de twee berovingen en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden bij de politie in Best via 0900-8844. Anoniem kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.