Uitgeverij Unieboek het Spectrum


Jongeren enthousiast over skype-interview met Lauren Kate

Vrijdag 17 september 2010

Onlangs hebben acht jongeren auteur Lauren Kate geïnterviewd via skype. Deze jongeren maken deel uit van het leespanel van boekhandel SpeelBoek uit Amersfoort. Een uur lang stelden zij de meest uiteenlopende vragen aan de auteur van Fallen. Hieronder een reactie van een van hen.

"Wat een topdag! Absoluut geweldig dat acht jongeren uit Amersfoort - daar hoor ik ook bij - een skypegesprek hebben kunnen voeren met de schrijfster van Fallen.

Rond vier uur verzamelden we allen bij het station van Amersfoort om vervolgens naar uitgeverij Van Goor in Houten te rijden. Hier werden we heel hartelijk ontvangen door uitgeefster Marieke Woortman en Sandra van Mook (pr) met wie we heel lekker hebben gegeten. Er waren zelfs broodjes knakworst! Meteen tijdens het eten ging het gesprek al over op wat daarna zou komen: we zouden Lauren Kate gaan interviewen via skype. Lauren woont in LA, Amerika, dus bij haar thuis was het op dat moment acht uur 's ochtends... en wij aten ons avondeten. Een ietwat vreemde gewaarwording. We hebben uitgebreid gepraat over het boek Fallen en over de vragen die we Lauren zouden gaan stellen.

Nadat iedereen genoeg gegeten had, verplaatsten we ons allen naar boven waar we Lauren via skype zouden interviewen. Het zou natuurlijk in het Engels gaan, dus iedereen was een beetje zenuwachtig. Maar dat was snel over. Lauren is heel erg aardig. Je kunt haar alles vragen, ze geeft overal antwoord op en is heel geduldig! Zelfs als we soms niet uit onze woorden kwamen, hielp ze ons even. Iedereen heeft zijn of haar vragen kunnen stellen, en wij en Lauren vonden het allemaal superleuk. Om sommige vragen moest ze ook lachen (bijvoorbeeld: wie zou er winnen bij een gevecht, weerwolven of engelen?) en andere vragen heeft ze heel serieus en uitgebreid beantwoord.

Al met al was het een heel leuk interview en was het een topdag. Aan het einde kregen we zelfs een goodiebag met het boek Fallen, gesigneerd (!), cadeau! Het was kortom geweldig. Ik hoop dat we zoiets heel snel weer gaan doen!"

Iris Vegting, 16 jaar