Provincie Utrecht

Nieuwe vergaderstructuur commissie RGW

De commissie Ruimte, Groen en Water experimenteert met een nieuwe vergaderstructuur. De commissie gaat meer haar eigen agenda bepalen en de nieuwe manier moet leiden tot effectiever vergaderen. De eerste vergadering in nieuwe stijl vond plaats op maandag 13 september. Het experiment duurt een half jaar.

Het komend half jaar wordt er in de commissie RGW geëxperimenteerd met een nieuwe vergaderstructuur. Het is de bedoeling dat de commissie effectiever gaat vergaderen zodat er meer ruimte is voor belangrijke onderwerpen. De commissie gaat ook meer haar eigen agenda bepalen. Daarnaast wordt de commissie meer betrokken bij het begin van het beleidsproces en is er meer ruimte om met partijen uit de samenleving te praten. Het experiment wordt na een half jaar geëvalueerd.

Conform de nieuwe structuur discussieert de commissie in oktober over de startnotitie voor de nieuwe landbouwvisie. In de startnotitie wordt bepaald welke onderwerpen in de landbouwvisie terugkomen. De commissie is vanaf het begin betrokken. Hierna volgen gesprekken met maatschappelijke partners.