Politie Groningen

Vrijdag 17 september 2010

Provincie Groningen, 17-09-2010

Scooter en auto botsen

GRONINGEN Een 18-jarige jongen uit Groningen is donderdagavond op de kruising Berlageweg met de Kromhoutstraat in Groningen gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 64-jarige automobilist uit Groningen zag in een flits de jongen op zijn scooter aankomen rijden. De 64-jarige remde, terwijl de scooteraar het zelfde deed. Hierbij ging de 18-jarige onderuit. Hij gleed met zijn scooter tegen de auto aan. Het slachtoffer werd met schaafwonden in het gezicht naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Twee gewonden bij eenzijdig ongeval

SIDDEBUREN Een 75-jarige man uit Appingedam is donderdagavond samen met zijn echtgenote gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. Het echtpaar reed in een brommobiel op de Eideweg in Siddeburen. De Damster kwam met zijn voertuig in de berm terecht. Hij probeerde te corrigeren, maar sloeg hij hierbij met het mobiel over de kop. Beide inzittenden werden met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Bekeuringen bij fietsverlichtingscontrole

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond op de Helperzoom in Groningen een fietsverlichtingscontrole gehouden. Tijdens de controle werden 21 fietsers bekeurd, omdat hun verlichting niet in orde was. De controle duurde anderhalf uur.

Mannen aangehouden na drugsdeal

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht op de Maagdenbrug drie mannen aangehouden voor drugsbezit. Politieagenten zagen op de Hoekstraat dat een hun ambtshalve bekende drugsverslaafde, een 53-jarige Stadjer, vermoedelijk harddrugs kocht van de inzittenden van een rode personenauto. Even later zagen agenten de auto rijden. De bestuurder van de wagen negeerde echter het stopteken. Na een korte achtervolging door de binnenstad zette de bestuurder de auto bij de Maagdenbrug tot stilstand. In de auto werd het drietal, twee Delfzijlsters (20 en 21 jaar) en een 19-jarige man uit Farmsum aangetroffen. In de auto werden 5 bolletjes cocaïne aangetroffen. Het drietal werd aangehouden en ingesloten in een cel. De Stadjer mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten.

Wielrenner gewond bij verkeersongeval

GRONINGEN Een 52-jarige man uit Groningen is donderdagmorgen op de Borgweg in Groningen gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Stadjer fietste op zijn racefiets over de Borgweg. Op de kruising met de Borgsloot verleende een 20-jarige automobilist uit Zeerijp geen voorrang aan de wielrenner. De fietser kwam door de botsing ten val. Het slachtoffer werd met schouderletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de fiets van de wielrenner naar zijn huis gebracht.

Voetgangster gewond bij verkeersongeval

APPINGEDAM Een 52-jarige vrouw uit Appingedam is woensdagmiddag in de Snelgersmastraat in Appingedam gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw liep de straat over. Een 45-jarige automobilist uit Slochteren zag bij het achteruitrijden de voetgangster over het hoofd. De vrouw kwam onder de auto terecht. Het slachtoffer werd met beenletsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Dronken snorfietser aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht een 32-jarige man uit Groningen aangehouden op de Leliesingel in de stad. De bestuurder van een snorfiets had te diep in het glaasje gekeken. Op het politiebureau bleek dat de man ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van vier uren. De politie maakt proces-verbaal op.

Winkeldievegges aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagmiddag twee jeugdige winkeldievegges uit Harkstede (14 en 15 jaar oud) meegenomen naar het politiebureau. Het duo had bij een winkel aan de Grote Markt sieraden gestolen. Door een medewerker van de winkel werden de meisje buiten aangesproken. De ouders hebben hun kinderen van het politiebureau opgehaald. De politie maakt proces-verbaal op.

Snelheidscontrole

WETSINGE De politie heeft donderdag op de Provincialeweg N361 bij Wetsinge een snelheidscontrole gehouden. Van de in totaal 4604 passerende voertuigen reden 47 automobilisten te snel. Hoogst gemeten snelheid 116 km/uur waar een snelheidslimiet geldt van 80 km/uur.