Nederlandse Tafeltennisbond


LIVE EK 2010: Li Jie en Elena Timina overtuigend naar kwartfinales dubbel
17-9-2010

Li Jie en Elena Timina strijden vrijdagmiddag (15:00 uur) voor een dubbelspelmedaille op de Europese kampioenschappen. De Nederlandse tafeltennissters, als zevende geplaatst in het Tsjechische Ostrava, versloegen in de achtste finales het Servische koppel Ana-Maria Erdelji/Gabriela Feher met 3-0. In de kwartfinales gaat het Oranjeduo spelen tegen Natalia Partyka en Xu Jie uit Polen.

Li Jie en Elena Timina hebben een goede kans om een medaille te winnen in het dubbel. (FOTO: © Manfred Schillings / NTTB)

Twee jaar geleden bij de EK verloor het Oranjeduo nog van de Servischen Feher en Erdelji die al meedere malen in de kwartfinales van het dubbelspel stonden. Zowel Li Jie als Elena Timina toonden aan hun nederlagen in het enkelspel goed te hebben verwerkt. Timina was donderdag volgens verwachting kansloos tegen Ni Xialian, Li verloor onverwacht van de Russische Polina Mikhaylova.

In de eerste game ging het Nederlandse koppel, gecoached door Chen Zhibin, als een raket van start met een 7-0 voorsprong. Uiteindelijk werd de game met 11-7 binnengehaald. Ook in de tweede game bouwden Li en Timina een licht voorsprong op, maar het koppel uit Servië kwam tot 9-9 terug. Na een Nederlandse time-out werd het toch 11-9. In de derde game verdwenen de foutjes en werd makkelijk de zege binnengehaald: 11-2.

In de kwartfinales wachten dus Xu Jie en Natalia Partyka. De als tiende geplaatste Poolse combinatie schakelde verrassend het als derde geplaatste koppel Wu Jiaduo/Elke Schall (Duitsland) uit.

Via de website van de Nederlandse Tafeltennisbond (www.nttb.nl/ek2010) zijn de EK op de voet te volgen. Bekijk ook de twitter (twitter.com/tafeltennis) van de NTTB voor actueel nieuws.

Uitslagen EK 2010, dubbelspel vrijdag 17 september

Dames, achtste finales
Li Jie/Elena Timina (Ned, 7) - Erdelji/Feher (Ser, 15) 3-0 (11-7 11-9 11-2)

Dames, dubbelspel kwartfinales
vrij 17 sep (15:00): Li Jie/Elena Timina (Ned, 7) - Xu/Partyka (Pol, 10)

NTTB/HH