Gemeente Leidschendam-Voorburg


* Nieuws 2010

Schoolbrengdag groot succes

17 september 2010 - Landelijk deden 82 scholen met circa 25.000 leerlingen mee aan de Schoolbrengdag op 16 september. Peter Smit en Peter van Ostaijen bezochten de Schoolbrengdag op de Groen van Prinstererschool in Voorburg.

schoolbrengdag 2010 Peter Smit, regiobestuurder verkeer en vervoer van het Stadsgewest Haaglanden: "Ieder jaar zijn er veel ongelukken, soms zelfs met dodelijke afloop. Dit proberen we te voorkomen door veel aan verkeersveiligheid te doen.

Naast gratis verkeerslessen, houden we ook de Schoolbrengdag. We vragen de kinderen en hun ouders lopend of fietsend naar school te komen. Dit is veilig en gezond. Bovendien als je samen met klasgenootjes gaat nog gezellig ook!".

Op de Groen van Prinstererschool besteden ze al veel aandacht aan verkeersveiligheid. Zo helpen verkeersbrigadiers de kinderen bij het oversteken van de drukke Prinses Mariannelaan en is de schoolomgeving veiliger gemaakt.
Peter van Ostaijen, wethouder verkeer en vervoer van Leidschendam-Voorburg: "De gemeente heeft ervoor gezorgd dat er enkele parkeervakken zijn opgeheven om fietsenrekken te plaatsen. Ook is er ter hoogte van de schoolingang een parkeerverbod op haal- en brengtijden. Met deze maatregelen stimuleert de gemeente het veilig lopen en fietsen".

Naast een bewijs van deelname aan de Schoolbrengdag is door de gemeente Leidschendam-Voorburg een gratis zwemkaartje voor de leerlingen aan de school overhandigd. Het gratis zwemkaartje is niet alleen gegeven aan deze school, maar aan alle deelnemende scholen in de gemeente Leidschendam-Voorburg.