Politie Brabant-Noord

Verkeerscontroles gemeente Heusden

Heusden, 17-09-2010

De politie heeft donderdag tussen 16.00 en 22.00 uur verkeerscontroles gehouden in de gemeente Heusden. Daarbij werden 38 bekeuringen geschreven en een auto in beslag genomen. Tijdens de controle werd vooral gelet op bromfietsers.

Op de Dillenburgstraat in Drunen werden 18 bromfietsers gecontroleerd. Er werden negen bekeuringen uitgedeeld: vier voertuigen bleken te zijn opgevoerd en drie bestuurders konden geen rijbewijs tonen. Daarbij werd een bekeuring geschreven voor een gebogen kentekenplaat en een voor het onverzekerd rijden op een bromfiets.

Op de Duinweg in Drunen werden 35 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Vijf bestuurders kregen een bekeuring voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/uur in de bebouwde kom.

Op de Naussaulaan in Vlijmen werden 26 bromfietsen gecontroleerd, daarvan waren er twaalf opgevoerd. Deze bestuurders kregen hiervoor een bekeuring. Ook werd een proces-verbaal opgemaakt tegen een bestuurder die teveel gedronken had. Deze bestuurder kreeg ook een rijverbod van een aantal uur. Daarnaast kreeg een fietser een bekeuring omdat deze zonder licht fietste terwijl het donker was.

Op de N276 bij Heusden werden 149 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Acht bestuurders reden te hard en werden hiervoor beboet. De hoogst gemeten snelheid was 125 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan.

Op de Bosscheweg in Nieuwkuijk werd een voertuig met een Frans kenteken ingenomen omdat de bestuurder geen eigendomspapieren kon tonen. De herkomst van de auto wordt onderzocht. Er werden in totaal 45 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Twee bestuurder kregen een bekeuring voor te hard rijden. De hoogste gemeten snelheid was 112 km/uur op een 60 km weg.